Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Wegens onderhoud zullen Boom NT2 en NT2school enkele minuten niet beschikbaar zijn op woensdag 24 april om 21.00. Onze excuses voor het ongemak.
×

Nieuws

Spaanse zorgverleners leren Nederlands met Delftse methode

De eerste groep Spaanse studenten van Elycio talen is geslaagd voor hun toets Nederlands op B1 niveau. Zij vertrekken binnenkort naar Nederland om in de zorg te gaan werken.

Auteurs Handboek voor de redacteur winnen Kruyskampprijs 2015

Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar, auteurs van het Handboek voor de redacteur, hebben de Kruyskampprijs gewonnen voor hun Woordenboek van het Algemeen Onbeschaafd Nederlands.

Verbeteren van taal op de werkvloer

Het Taalakkoord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om in samenwerking met 29 bedrijven taal op de werkvloer een flinke impuls te geven.

54 miljoen euro beschikbaar tegen laaggeletterdheid

Ruim 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar in Nederland zijn laaggeletterd. Met het nieuwe actieplan Tel mee met Taal wil het Rijk de taalvaardigheid onder deze groep mensen bevorderen.

Inburgeren vanaf 1 januari 2015

Per 1 november 2014 zijn er al een aantal zaken rondom het inburgeringsexamen gewijzigd. Deze wijzigingen hebben vooral te maken met de manier waarop de examens worden afgenomen.

Lesmateriaal voor buitenlandse kinderen

Soms moeten kinderen hals over kop weg uit het land waar ze wonen omdat het er bijvoorbeeld niet meer veilig is. Als deze kinderen dan in Nederland aankomen moeten ze hier ook naar school. Maar dat is best lastig als je de Nederlandse taal helemaal niet spreekt.

Nu in de app stores: de SpreekBeter apps

Om tegemoet te komen aan de grote behoefte in het NT2-onderwijs aan individuele oefeningen voor uitspraak en verstaanbaarheid zijn er nu de SpreekBeter apps...

Het verhaal van vluchtelingen

Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) is begonnen met het project Ongekend bijzonder, om de levensverhalen van vluchtelingen in Nederland meer publieke bekendheid te geven.

Taalkennis verplicht voor bijstandsontvangers

Op vrijdag 27 juni heeft staatssecretaris Jette Klijnsma de Tweede Kamer een wetsvoorstel gestuurd met de eis dat alle bijstandsontvangers die geen of onvoldoende Nederlands spreken verplicht een taalcursus moeten volgen.

Wat verandert er in het inburgeringsexamen?

Op 14 mei organiseerde Bureau ICE een informatiebijeenkomst over het nieuwe inburgeringsexamen. Per 1 november 2014 worden er namelijk wijzigingen doorgevoerd in het basisexamen buitenland en in het spreekexamen van het inburgeringsexamen Nederland.

Scholen krijgen extra geld en middelen voor conciërges en ICT

Vanaf 2015 komt er extra geld beschikbaar voor conciërges en klassenassistenten op scholen. Ook krijgen scholen extra middelen voor het verbeteren van de ICT-vaardigheden van docenten en worden beginnende docenten beter begeleid.

Zojuist verschenen: Derde ronde!

Gevorderden leren met de Derde ronde op de hun vertrouwde Delftse wijze in korte tijd nog bijna tweeduizend nieuwe woorden.

Nieuw in 2014: Hotel Hallo

In het jaar 2014 zal er bij Boom weer nieuw NT2-materiaal verschijnen. Zo ook Hotel Hallo: een lespakket voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die vrijwel geen Nederlands spreken.

De punt is het scharnier

Zijn laatste college Weg van taal was een bonte verzameling van vijf minicolleges over taal.

Zojuist verschenen: Taal werkt beter!

Wie aan het werk gaat terwijl hij onvoldoende Nederlands spreekt om essentiële zaken te begrijpen, merkt hoeveel woorden, uitdrukkingen en gewoonten er zijn in het dagelijks werk die er toe doen.