Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping

Nieuws

Op 14 mei organiseerde Bureau ICE een informatiebijeenkomst over het nieuwe inburgeringsexamen. Per 1 november 2014 worden er namelijk wijzigingen doorgevoerd in het basisexamen buitenland en in het spreekexamen van het inburgeringsexamen Nederland.

Vanaf 2015 komt er extra geld beschikbaar voor conciërges en klassenassistenten op scholen. Ook krijgen scholen extra middelen voor het verbeteren van de ICT-vaardigheden van docenten en worden beginnende docenten beter begeleid.

Gevorderden leren met de Derde ronde op de hun vertrouwde Delftse wijze in korte tijd nog bijna tweeduizend nieuwe woorden.

In het jaar 2014 zal er bij Boom weer nieuw NT2-materiaal verschijnen. Zo ook Hotel Hallo: een lespakket voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die vrijwel geen Nederlands spreken.

Zijn laatste college Weg van taal was een bonte verzameling van vijf minicolleges over taal.

Wie aan het werk gaat terwijl hij onvoldoende Nederlands spreekt om essentiële zaken te begrijpen, merkt hoeveel woorden, uitdrukkingen en gewoonten er zijn in het dagelijks werk die er toe doen.

Bestel nu DISK!

Met trots presenteren wij DISK, de nieuwe digitale methode voor de ISK. Wij zijn erg blij met het eindresultaat en zijn reuze benieuwd hoe de eerste lessen met DISK straks zullen gaan!

Het CNaVT gaat bij het opstellen van toetsvragen uit van taken die meerdere vaardigheden op een authentieke manier toetsen. Dit lijkt in contrast te staan met meerkeuzevragen.

Voor risicovolle beroepen geldt vanaf 1 juli 2013 een taaleis voor arbeidsmigranten. Hoe deze taaleis ingevuld gaat worden en hoe arbeidsmigranten aan deze taaleis kunnen voldoen, is nog onderwerp van discussie.

Morgen treedt koningin Beatrix af als Nederlands staatshoofd, en zal haar zoon Willem-Alexander worden gekroond als koning Willem-Alexander. NT2 zet de belangrijkste dingen die je als (nieuwe) Nederlander over Koninginnedag 2013 moet weten voor je op een rij.

Per 1 juli 2013 moeten buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland aan de slag gaan in risicovolle beroepen voldoen aan een Nederlandse taaleis.

Taalbom is een combinatie van Nederlands leren en bewegen op muziek. Stilzitten was geen optie!

De eerste groep Spaanse studenten van Elycio talen is geslaagd voor hun toets Nederlands op B1 niveau. Zij vertrekken binnenkort naar Nederland om in de zorg te gaan werken.

We schreven er al eerder over: vanaf februari 2013 wordt het nieuwe Inburgeringsexamen afgenomen. Tot 2015 kun je kiezen of je het oude of het nieuwe examen wil maken.