Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Nieuws

Boom NT2 op LOWAN-vo

Op maandag 20 november vindt de jaarlijkse LOWAN-vo studiedag plaats in de Reehorst te Ede. Een inspirerende dag vol lezingen over het nieuwkomersonderwijs. 

Boom ook voor NT1

Voortaan kun je ook voor je NT1-materialen bij Boom terecht! We zijn namelijk een samenwerking aangegaan met Stichting Lezen en Schrijven en geven voortaan hun les-, trainings- en screeningsmateriaal uit. We zijn hier trots op, want door het leren van basisvaardigheden kan iedereen meedoen in de samenleving.

 

Grote conferentie BVNT2

Om het 20-jarig bestaan van BVNT2 te vieren, vindt er een grote conferentie plaats op 23 en 24 juni in Bunnik. Twee dagen gevuld met zowel inspirerende bijeenkomsten om kennis op te doen, als verbindende activiteiten. Ons team van Boom NT2 is ook aanwezig!

OKAN-dag
OKAN-dag

Op 5 mei vindt de allereerste OKAN-dag plaats in Leuven. Een dag waarop er veel ruimte is ervaringen over het nieuwkomersonderwijs te delen met collega's van andere OKAN-scholen. Ons team van Boom NT2 is ook aanwezig! 

Nieuw in LINK & LINK+: De KNM-trainer

Vanaf nu is LINK echt alles-in-één! Alle onderdelen van LINK en LINK+ zijn uitgebreid met een gloednieuwe KNM-trainer, voor Kennis van de Nederlandse Maatschappij. Goed nieuws: Alle LINK-gebruikers hebben automatisch toegang, zonder extra kosten.

Samenwerking Boom uitgevers en Stichting Lezen en Schrijven. Arjen Holl en Geke van Velzen ondertekenen contract.

Op dinsdag 7 maart hebben Stichting Lezen en Schrijven en Boom uitgevers een overeenkomst getekend voor het uitgeven en het beheer van het lesmateriaal voor laaggeletterden.

 

Met deze nieuwe strategische samenwerking bundelen beide partijen hun krachten voor een toegankelijk lesaanbod voor laaggeletterden op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Voor Boom NT2 is de langgekoesterde wens in vervulling gegaan om zowel de NT1- als de NT2- doelgroep van les- en trainingsmateriaal te voorzien.

Nationale Onderwijstentoonstelling 2023

De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is het grootste event voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs! Boom NT2 en Boom test onderwijs bundelen de krachten in een gezamenlijk stand. We zijn er de hele week aanwezig! Kom je langs bij onze stand?

De NT2 Community is live!
De NT2 Community is live!

Het is eindelijk zover: de Boom NT2 community is live! Praat je graag over je vak? Heb je ideeën of vragen over de lespraktijk? Ben je benieuwd naar ervaringen van collega's? Deel jouw vragen op ons nieuwe NT2-platform: de NT2 community 

 

De NT2 community is dé plek om met andere NT2-professionals van gedachten te wisselen over alles wat te maken heeft met je vak.

Catalogus 2022 nu beschikbaar

Boom NT2 helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. In onze nieuwste catalogus vind je frisse, actuele uitgaven die passen in álle routes. Onze uitgaven zijn ontwikkeld voor inburgeraars, expats, arbeidsmigranten, anderstalige kinderen en jongeren, en anderstaligen in Vlaanderen en buiten het Nederlandse taalgebied. Zo zit er altijd een methode of boek bij dat past bij jouw leerlingen of cursisten. 

 

Boom NT2 op de BVNT2-conferentie

Het team van Boom NT2 ontwikkelt continu, samen met experts en docenten, eigentijds en effectief lesmateriaal, waarmee we iedereen een passend traject bieden. Ook om je cursisten voor te bereiden op de nieuwe inburgering, kun je met ons materiaal aan de slag. En je kan helemaal zelf bepalen hoe je dat doet: online, in het klaslokaal of hybride.  

NOB Onderwijsmarkt 2021

Bij Boom NT2 vind je een rijke selectie aan uitgaves voor anderstalige kinderen en jongeren. Spelletjes, bodymethodes waar alle vaardigheden in samenkomen, leesboeken en online lesprogramma’s. Het afgelopen jaar hebben we namelijk ervaren hoe belangrijk online leren is. Omdat taal zich over verschillende gebieden strekt, hebben we ook een aanbod voor taal in de zaakvakken. Kijk voor al onze uitgaven voor kinderen en jongeren op www.nt2.nl/jeugd

Kijk het LINK+ webinar terug!

Heb jij het webinar over LINK+ van donderdag 27 mei gemist? Kijk het webinar dan hier terug! De auteurs geven in het webinar antwoord op de volgende vragen:


Hoe zijn de twee edities van LINK+ opgebouwd?

Hoe verhoudt LINK+ zich tot de eerdere edities van LINK?

Hoe kun je met LINK+ aandacht besteden aan grammatica?

Hoe kun je met LINK+ aandacht besteden aan praktijkgericht leren?

Hoe gebruik je LINK+ in de (online) les?

Hoe werk je als docent met het online platform? 

Kijk de presentatie over Werktaalkit Schoonmaak terug

Met de Werktaalkit Schoonmaak krijgen praktisch geschoolde anderstaligen een complete toolkit om ze te begeleiden bij hun eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Auteur Sandra Duenk gaf op 18 mei een presentatie over de Werktaalkit. In deze presentatie gaf zij een eerste kijkje in het boek en vertelde ze hoe je met de inhoud aan de slag kan gaan. Heb jij deze presentatie gemist? Kijk 'm dan hier terug! 

Kijk de derde online NT2 proeverij terug!

Heb jij de Boom NT2 Proeverij van 10 februari gemist en ben je toch benieuwd naar onze nieuwste uitgaven? Kijk dan nu de Boom NT2 Proeverij terug! Tijdens de proeverij gaven de auteurs een korte toelichting van twintig minuten bij onze nieuwste uitgaven Beren op de weg, Plein 16 en DigLin+ Op weg naar B1.

Ontdek onze nieuwste uitgaven!
Ontdek onze nieuwste uitgaven!
Bekijk de NT2-catalogus 2021

Het team van Boom uitgevers NT2 ontwikkelt continu, samen met experts en docenten, eigentijds en effectief lesmateriaal,  waarmee we iedereen een passend traject bieden. Een nieuw jaar betekent een nieuwe NT2-catalogus.