Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Het verhaal van vluchtelingen

Het verhaal van vluchtelingen

Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) is begonnen met het project Ongekend bijzonder, om de levensverhalen van vluchtelingen in Nederland meer publieke bekendheid te geven.

De laatste decennia is de aandacht steeds meer komen te liggen op politieke en maatschappelijke discussies over het toelatingsbeleid en de inburgeringsplichten, waarbij de levensverhalen van de vluchtelingen zelf sterk onderbelicht zijn gebleven en nauwelijks nog deel uitmaken van onze belevingswereld en ons cultureel erfgoed. Daar wordt met Ongekend bijzonder verandering in aangebracht.

 

In de vier hoofdsteden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht worden de komende periode meer dan tweehonderd interviews afgenomen. De levensverhalen van de vluchtelingen en de verhalen over hun bijdrage aan de ontwikkeling van de grote steden worden verzameld en in een historische context geplaatst. Uiteindelijk worden ze op kunstzinnige wijze aan een breed publiek getoond. Voor het project werken diverse instellingen samen zoals gemeentearchieven, stedelijke musea, openbare bibliotheken en organisaties van en voor vluchtelingen. Op www.ongekendbijzonder.nl kunt u meer lezen over het project en informatie vinden over de publiekspresentaties, die vanaf juni 2015 te zien zijn.