Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Door de coronacrisis is het erg druk bij onze vervoerspartners. De kans is groot dat de bezorging van uw bestelling langer duurt, onze excuses!

Over het Taaltestcentrum

Lezen, luisteren, schrijven en spreken eenvoudig toetsen

Het Taaltestcentrum geeft u toegang tot de digitale toetsen van Boom uitgevers Amsterdam. Met een licentie op het Taaltestcentrum kunt u digitaal toetsen op A1-, A2- en B1-niveau voor uw cursisten klaarzetten, afnemen en beoordelen.

NT2-niveautoetsen

Lezen, luisteren, schrijven en spreken op A1-, A2- en B1-niveau.

 

  • Wilt u graag weten op welk niveau de luister-, lees-, spreek- of schrijfvaardigheid van uw NT2-cursisten zich bevindt? 
  • Bent u op zoek naar een curriculumonafhankelijke eindtoets voor uw NT2-cursus?

 

Het Taaltestcentrum geeft u toegang tot acht nieuwe methodeonafhankelijke toetsen. Deze toetsen zijn geschikt voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen in een traject richting A1, A2 of B1. Met deze toetsen kunnen docenten inzicht krijgen in het taalniveau van hun cursisten. De vier vaardigheden (lezen, luisteren, schrijven en spreken) worden elk apart getoetst. Van elke toets zijn twee versies beschikbaar.


Bij het ontwikkelen van de toetsen is uitgegaan van een functionele kijk op het taalleren. De toetsvragen gaan over allerlei situaties waarin midden- en hoogopgeleide taalleerders zich goed kunnen verplaatsen. De toetsen luisteren en lezen bevatten zeer diverse tekstsoorten en een mix van authentiek en semiauthentiek materiaal. De toetsen spreken en schrijven bestaan uit herkenbare en realistische taken.


De NT2-niveautoetsen zijn gebaseerd op het Europees Referentiekader (ERK). Alle toetsen zijn uitgebreid gepretest, statistisch geanalyseerd en goedgekeurd door een brede examencommissie, bestaande uit diverse experts uit het NT2-veld.


Hoe werkt het Taaltestcentrum?
Om een beeld te krijgen hoe het Taaltestcentrum werkt kunt u de handleiding van het Taaltestcentrum bekijken. 


Bekijk de handleiding >>

 

Ontwikkeld door experts

De NT2-niveautoetsen zijn ontwikkeld door het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (Universiteit van Amsterdam), Language Center Tilburg University, Radboud in'to Languages (Radboud Universiteit Nijmegen) en Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Boom.

 

Prijzen en licenties

Starten met het Taaltestcentrum?

Boom biedt een vrijblijvende presentatie of uitgebreide implementatietraining over het Taaltestcentrum en de NT2-niveautoetsen. 

Lees meer