Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Lesmateriaal voor buitenlandse kinderen

Lesmateriaal voor buitenlandse kinderen

Soms moeten kinderen hals over kop weg uit het land waar ze wonen omdat het er bijvoorbeeld niet meer veilig is. Als deze kinderen dan in Nederland aankomen moeten ze hier ook naar school. Maar dat is best lastig als je de Nederlandse taal helemaal niet spreekt.

Vergeleken met voorgaande jaren zijn er dit jaar twee keer zoveel asielzoekers naar Nederland gekomen. Veel scholen zijn niet voldoende toegerust om deze kinderen, vaak met trauma’s, gedragsproblemen en een taalachterstand, goed op te vangen. Scholen trekken bijvoorbeeld steeds vaker aan de bel omdat ze geen geschikt materiaal hebben om deze kinderen goed het Nederlands te leren.

 

In De Volkskrant van afgelopen dinsdag zei bijzonder hoogleraar Folkert Kuiken bijvoorbeeld: ,,de lesmethoden voor anderstaligen in het basisonderwijs zijn 'sterk verouderd' en ondermaats. Leerkrachten zijn aangewezen op 'knip - en plakwerk' en grijpen soms noodgedwongen terug naar materiaal uit de jaren tachtig, toen kinderen leerden wat cassettebandjes en strippenkaarten waren’’. (Bron: De Volkskrant)

 

In samenwerking met de stichting NOB (Nederlands onderwijs in het buitenland) en De Taalunie is er gelukkig speciaal voor deze kinderen Hotel Hallo ontwikkeld. MetHotel Hallo kunnen kinderen snel de Nederlandse taal leren, op een hele leuke, vrolijke en grappige manier. Zo kunnen ze snel nieuwe vrienden maken en meedoen met de rest van de klas.

 

Hotel Hallo gaat over de twee vrienden Max en Mia van 9 jaar. Max en Mia zijn heel nieuwsgierige kinderen die samen met hun papegaai, kleine zusje en de gasten van het hotel grappige avonturen beleven. Door het afwisselende lesmateriaal blijven kinderen gemotiveerd werken met Hotel Hallo. Ze kijken naar strips, openen een vertelkoffer, luisteren naar radioshows, verhaaltjes en liedjes, ze doen rollenspellen en andere spelletjes. Best leuk toch, om zo een nieuwe taal te leren?