Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Spaanse zorgverleners leren Nederlands met Delftse methode

Spaanse zorgverleners leren Nederlands met Delftse methode

De eerste groep Spaanse studenten van Elycio talen is geslaagd voor hun toets Nederlands op B1 niveau. Zij vertrekken binnenkort naar Nederland om in de zorg te gaan werken.

Binnen twee maanden heeft deze groep Nederlands geleerd. Na een vervolgcursus in Nederland waarin ze de specifieke taal van de zorg zullen leren, kunnen ze aan de slag!

 

Intensieve cursus op afstand

Via de organisatie Elycio talen zijn dertig Spaanse studenten in december begonnen met een intensieve cursus Nederlands op afstand. Binnen krap twee maanden hebben ze zowel Nederlands voor buitenlanders als De tweede ronde van de Delftse methode doorlopen. Nu ze allemaal geslaagd zijn, vertrekt de groep naar Eindhoven. Hier zullen ze een vervolgcursus beginnen met De taal van de verplegingom zich nog verder voor te bereiden op hun werk in de Nederlandse zorg. Als deze cursus afgelopen is, gaat de groep aan het werk.

 

Skype

De dertig studenten maakten gebruik van de online versie van de Delftse methode. Via Skype werd iedereen door een docent in Nederland ondersteund. 

 

Spanjaarden vullen tekort in Nederlandse zorg

Nederland kent een groot tekort aan personeel in de zorg. In Spanje zitten elfduizend verpleegkundigen momenteel zonder werk, en ook buiten de zorg is er geen baan te krijgen. 53% van de Spaanse jeugd is werkloos.

 

Een vandaag over Spaanse verplegers in Nederland

EenVandaag besteedde in de augustus 2012 een uitzending aan de Spaanse zorgverleners in Nederland. Het artikel is terug te lezen in ons magazine. De uitzending van EenVandaag is hier eveneens terug te kijken.

 

Foto: Volkskrant