Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Wegens onderhoud zullen Boom NT2 en NT2school enkele minuten niet beschikbaar zijn op woensdag 24 april om 21.00. Onze excuses voor het ongemak.
×
Taalkennis verplicht voor bijstandsontvangers

Taalkennis verplicht voor bijstandsontvangers

Op vrijdag 27 juni heeft staatssecretaris Jette Klijnsma de Tweede Kamer een wetsvoorstel gestuurd met de eis dat alle bijstandsontvangers die geen of onvoldoende Nederlands spreken verplicht een taalcursus moeten volgen.

De staatssecretaris van Sociale Zaken stelt dat het noodzakelijk is dat mensen zich realiseren dat ze Nederlands moeten leren spreken als ze de arbeidsmarkt op willen.

 

Het gaat er volgens Klijnsma om dat je je duidelijk moet kunnen uitdrukken en verstaanbaar maken op het werk en in het dagelijks leven. Het taalniveau dat vereist is staat gelijk aan de eisen die gelden bij het inburgeringsexamen.

 

Met het wetsvoorstel moet het gemeenten mogelijk worden gemaakt om maatregelen te nemen tegen mensen die geen enkele moeite doen om de taal onder de knie te krijgen. De gestelde taaleis is, naast andere reeds ingevoerde maatregelen, het laatste onderdeel van het pakket aan wijzigingen voor de bijstand dat in het regeerakkoord opgenomen was. Bekijk voor meer informatie het interview met Jette Klijnsma op nos.nl (Bron: Rijksoverheid