Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Nieuws

Hotel Hallo heeft een nieuwe website, helemaal in stijl van het vrolijke boek. Op de vernieuwde website zijn alle liedjes, verhalen en radioshows te vinden.

De inlogpagina voor NT2 en NT2 SCHOOL is vernieuwd! Inloggen is nu nog eenvoudiger.

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe NT2-catalogus. In de catalogus vindt u een overzicht van alle oude vertrouwde titels en uitgaven die nog moeten verschijnen.

Verrijk je kennis over het NT2-onderwijs met deze toegankelijke bundel met wetenschappelijke onderzoeken over verschillende facetten binnen het NT2-onderwijs

Het eerste schooljaar zit er alweer op voor Hotel Hallo. Het afgelopen jaar hebben veel kinderen met Hotel Hallo een vliegende start gemaakt met het leren van de Nederlandse taal.

Bereid je voor op het ONA-examen
Het boek ter voorbereiding op het ONA-examen

Sinds januari 2015 is het KNS-examen aangepast. Nieuw is het onderdeel Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA).

De eerste groep Spaanse studenten van Elycio talen is geslaagd voor hun toets Nederlands op B1 niveau. Zij vertrekken binnenkort naar Nederland om in de zorg te gaan werken.

Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar, auteurs van het Handboek voor de redacteur, hebben de Kruyskampprijs gewonnen voor hun Woordenboek van het Algemeen Onbeschaafd Nederlands.

Het Taalakkoord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om in samenwerking met 29 bedrijven taal op de werkvloer een flinke impuls te geven.

Ruim 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar in Nederland zijn laaggeletterd. Met het nieuwe actieplan Tel mee met Taal wil het Rijk de taalvaardigheid onder deze groep mensen bevorderen.

Per 1 november 2014 zijn er al een aantal zaken rondom het inburgeringsexamen gewijzigd. Deze wijzigingen hebben vooral te maken met de manier waarop de examens worden afgenomen.

Soms moeten kinderen hals over kop weg uit het land waar ze wonen omdat het er bijvoorbeeld niet meer veilig is. Als deze kinderen dan in Nederland aankomen moeten ze hier ook naar school. Maar dat is best lastig als je de Nederlandse taal helemaal niet spreekt.

Om tegemoet te komen aan de grote behoefte in het NT2-onderwijs aan individuele oefeningen voor uitspraak en verstaanbaarheid zijn er nu de SpreekBeter apps...

Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) is begonnen met het project Ongekend bijzonder, om de levensverhalen van vluchtelingen in Nederland meer publieke bekendheid te geven.

Op vrijdag 27 juni heeft staatssecretaris Jette Klijnsma de Tweede Kamer een wetsvoorstel gestuurd met de eis dat alle bijstandsontvangers die geen of onvoldoende Nederlands spreken verplicht een taalcursus moeten volgen.