Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Taalraps

Taalraps

Een aanstekelijke NT2 werkvorm

In Taalraps wordt ritme ingezet als zeer effectief middel voor NT2-cursisten om gemakkelijker zinnetjes en constructies te onthouden, en om de typisch Nederlandse accentuering te pakken te krijgen.

In het boekje zijn ruim zestig korte dialogen op een pakkend ritme ingesproken, waardoor cursisten bouwen aan woordenschat en bruikbare spreektaal oefenen, die waardevol is voor het opbouwen van het zelfvertrouwen van de cursist. Daarnaast oefent de cursist ritme, intonatie, zinsaccent en prosodie.  

De raps zijn kort en regelmatig waardoor ze erg geschikt zijn om in de les kort aan bod te laten komen. Als docent kun je daardoor in korte tijd, iedere les op een actieve manier aan spreektaal werken. Herhaling is hierbij van belang en zorgt ervoor dat de zinnetjes inslijpen.

Inkijkexemplaar Taalraps

In dit INKIJKEXEMPLAAR ziet u onder andere het register dat aan het begin van het boek weergegeven wordt, met daarin een overzicht van alle opgenomen raps. Achter in het boek zijn nog vier andere registers opgenomen, zodat u ook op niveau, thema, taalhandeling, uitspraak en alfabetische volgorde de raps makkelijk in het boekje kunt terugvinden.  

 

Benieuwd hoe de raps klinken? We hebben voor u zowel een rap voor beginnende cursisten als voor gevorderde cursisten online gezet. 

Er zijn eenvoudige en meer gecompliceerde taalraps zodat zowel beginners als gevorderden hun uitspraak in het Nederlands kunnen verbeteren. Het rappen is een aanstekelijke werkvorm voor in de klas, maar zijn ook heel geschikt om individueel mee te werken. Het boek bevat vijf handige registers. Zodat je altijd een goede rap kan vinden bij de situatie die op dat moment in de klas van toepassing is. 

Een aanstekelijke werkvorm voor de NT2 les, geschikt voor ieder niveau

In iedere rap komen een of meer onderwerpen aan bod die van belang zijn voor de taalleerder, zoals herkenbare thema's (boodschappen doen, cijfers, familie), belangrijke taalhandelingen (excuses geven, mening geven), grammaticale onderwerpen (er, hulpww., overtreffende trap) en uitspraakkwesties (prosodie, klanken, vloeiende spraak). Bij iedere rap is bovendien een suggestie gedaan voor een spreekoefening die na afloop met de groep gedaan kan worden.

Taalraps voor iededereen

• Voor alle niveaus
• Vanaf 12 jaar
• In te zetten vanaf de eerste les
• Past goed naast iedere methode

Auteurs

Auteurs Lieske Adèr en Margreet Verboog hebben beiden jarenlange ervaring als docent Nederlands als tweede taal en logopedist. Samen hebben zij hun opgebouwde kennis en ervaring gebundeld in o.a. Taal werkt beter en de SpreekBeter app. Met Taalraps verzorgen zij nu compleet gemoderniseerde en nieuwe riedels, een werkvorm waar zij zelf altijd met veel plezier gebruik van hebben gemaakt in de NT2 lessen.

 

Ook het boekje Taalraps in uw bezit hebben? U kunt HIER uw exemplaar bestellen