Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Het succes van Hotel Hallo

Het succes van Hotel Hallo

Het eerste schooljaar zit er alweer op voor Hotel Hallo. Het afgelopen jaar hebben veel kinderen met Hotel Hallo een vliegende start gemaakt met het leren van de Nederlandse taal.

Sinds het verschijnen hebben we al veel positieve en enthousiaste reacties gekregen op deze nieuwe methode voor anderstalige kinderen om Nederlands mee te leren.

 

Nieuwsgierig als we zijn, zijn we eens gaan kijken bij een gezellige groep kinderen, die in hun NT2-klas werken met Hotel Hallo. Benieuwd hoe juf Josefien aan de slag is gegaan met Hotel Hallo in haar opvangklas? Klik hier om het verslag van deze les te lezen. 

Over Hotel Hallo

Hotel Hallo is een vrolijk en kleurrijk lespakket speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die het Nederlands als tweede taal leren. Aan de hand van voor de kinderen herkenbare thema's wordt er gewerkt aan de woordenschat en communicatie (spreken en luisteren). Meer dan duizend woorden worden actief aangeboden!

In de methode staan de avonturen van de vriendjes Max en Mia centraal. Door het afwisselende lesmateriaal blijven kinderen gemotiveerd werken met Hotel Hallo. Ze kijken naar strips, openen een vertelkoffer, luisteren naar radioshows, verhaaltjes en liedjes, doen rollenspellen en nog veel meer andere spelletjes. Best leuk toch, om zo een nieuwe taal te leren?

Als docent hoef je niet lineair door het materiaal van Hotel Hallo te gaan. Je kunt vrij met het materiaal omgaan en er de voor jouw klas relevante thema’s uithalen. Er is bovendien ruimte voor eigen aanvullingen. Hierdoor is het pakket geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus. Op de website kun je hierover meer informatie vinden.

Per thema is een woordenlijst beschikbaar, inclusief een aantal frequente taalhandelingen. Bij 2,5 uur les per week doen scholen ongeveer vier weken over ieder thema. In totaal bevat Hotel Hallo tien thema's, waaronder Op school, Ik heb een vraag en Wij horen bij elkaar.

 

Hotel Hallo Tekstboek | isbn 9789089532176 | Boek + ondersteunende website | € 39,90
Hotel Hallo Werkboek | isbn 9789089532183 | Boek | € 24,90

Aan de slag
Wilt u weten of Hotel Hallo ook iets is voor uw leerlingen? Op onze website kunt u een beoordelingsexemplaar aanvragen met 50% korting.

Wij zijn altijd benieuwd naar uw ervaringen met onze methodes. We zouden het dan ook leuk vinden als u uw ervaringen met Hotel Hotel met ons wilt delen via onze website of via nt2@uitgeverijboom.nl.