Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Vrolijke theatervoorstelling voor kinderen op basis van Hotel Hallo

Vrolijke theatervoorstelling voor kinderen op basis van Hotel Hallo

Woensdag 25 juni was de première van de voorstelling Hotel Hallo in Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid nodigde Boom uitgeverij Amsterdam tweehonderd kinderen uit om de voorstelling bij te wonen.

Vanuit drie basisscholen in Emmeloord en Luttelgeest (De Keerkring, De Wissel en De Carrousel) stroomden de kinderen te voet of met grote bussen richting theater ’t Voorhuys voor een ochtend theater speciaal voor kinderen met een anderstalige achtergrond.

 

De theaterproductie is gebaseerd op het gelijknamige woordenschatpakket Hotel Hallo, in 2014 uitgebracht bij Boom uitgevers Amsterdam. Hiermee leren anderstalige kinderen op een motiverende manier Nederlands. Samen met auteur Kim Koelewijn bewerkte artistiek leider Peter Schoenaerts de verhalen en liedjes uit het boek tot een vrolijk toneelstuk met extra aandacht voor meertaligheid, andere culturen en diversiteit.

 

Eenmaal in het theater kost het enige moeite om alle kinderen op de juiste plek te krijgen in de grote theaterzaal. Zodra de muziek start en Max en Mia op het toneel verschijnen gaat alle aandacht richting het podium. Het openingslied is de kinderen bekend en het duurt niet lang of de meesten beginnen mee te klappen en te dansen.

Het toneelstuk gaat over Max en Mia. Het is een speciale dag, want ze mogen op het hotel van hun ouders passen. Maar helemaal soepel verloopt de middag niet, hun papegaai Pollie is namelijk plotseling verdwenen. Dit zorgt voor veel ophef bij de toeschouwertjes. Enthousiast denken de kinderen hardop mee over waar Pollie kan zijn, het blijft de kinderen tot het einde van de voorstelling flink bezighouden.

 

Met name voor de kinderen van basisschool De Wissel was het uitstapje een bijzondere ervaring. Dat is een school voor nieuwkomers woonachtig op het azc Luttelgeest. Voor deze kinderen is het alleen al een enorme belevenis om een voorstelling in het theater te mogen bijwonen.”

 

De blije gezichten na afloop zijn een goed teken. Nog een beker limonade en wat snoepjes achteraf, en het hele feest is compleet. En dat het inderdaad geslaagd was, horen we achteraf van Sandra van der Tempel, duo-directrice van de scholengemeenschap: “Onze kinderen hebben genoten. Wat was dit een heerlijk cadeau!!!’.

 

De voorstelling Hotel Hallo bij u op school? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact op met Theater van A tot Z.