Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Zojuist verschenen: Taal werkt beter!

Zojuist verschenen: Taal werkt beter!

Wie aan het werk gaat terwijl hij onvoldoende Nederlands spreekt om essentiële zaken te begrijpen, merkt hoeveel woorden, uitdrukkingen en gewoonten er zijn in het dagelijks werk die er toe doen.

Nederlandse werkgevers en collega’s merken dat ook. Eenvoudige opdrachten en waarschuwingen komen niet altijd aan, vragen worden niet goed begrepen. Hoe eerder een anderstalige dat onder de knie krijgt zodat hij hen wel kan begrijpen, hoe beter het is voor de veiligheid en voor de sfeer op het werk.

 

In de nieuwe methode Taal werkt beter sluit de stof nauw aan op de situatie op de werkvloer. Het werkboek bevat zestien lessen waarin onderwerpen aan bod komen als hygiëne, je ziek melden, veiligheid en eten in de kantine, aan de hand van dialogen, teksten en taalriedels. Met oefeningen en opdrachten brengen de cursisten het geleerde direct in praktijk.

 

De methode is heel geschikt om in groepsverband te gebruiken onder begeleiding van een docent. Met rollenspellen kunnen de cursisten in kleine groepjes aan de slag om te oefenen. Het materiaal leent zich ook voor individueel gebruik. De instructies in het werkboek zijn duidelijk en gericht op zelfstandig werken.

 

De website www.taalwerktbeter.nl die bij de methode hoort, biedt audiomateriaal zoals ingesproken teksten en taalriedels en extra materiaal om te oefenen met schrijven en spreken. Er is een docentenhandleiding en er zijn woordenlijsten met vertaling beschikbaar in diverse talen.

 

De methode is ontwikkeld door Lieske Adèr en Margreet Verboog.