Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Nieuws

Congres Levende Talen 2020

Voor een succesvol NT2-traject is het belangrijk de juiste leermethode te gebruiken. Hoog- of laagopgeleid, jong of volwassen, beginner of gevorderd; Boom NT2 heeft voor iedere cursist geschikt materiaal in huis, op papier en online.

Kijk de tweede Boom NT2 Proeverij nu terug

Heeft u de Boom NT2 Proeverij van 18 september gemist en bent u toch benieuwd naar onze nieuwste uitgaven? Kijk dan nu de Boom NT2 Proeverij terug! Tijdens de proeverij gaven de auteurs een korte toelichting van twintig minuten bij onze nieuwste uitgaven LINK+ (0 > A2), Wind mee (A1 > A2) en de herziene Opmaat (0 > A2). 

Kijk de Boom NT2 Proeverij nu terug!

Heb jij de Boom NT2 Proeverij gemist en ben je toch benieuwd naar onze nieuwste uitgaven? Kijk dan nu de Boom NT2 Proeverij terug! Tijdens de proeverij gaven auteurs een korte toelichting bij onze nieuwste uitgaven. Kaatje Dalderop vertelde over Ster in schrijven alfa AAlice van Kalsbeek over Focus op cultuurEllis Delken en Sandy Posthumus Meyjes over NT2 Cahier Meer doen met lezen en Fros van der Maden vertelde over NT2 Cahier Mondelinge taalvaardigheid.

 

 

 

Ontdek de nieuwste uitgaven voor ISK/OKAN!
Ontdek de nieuwste uitgaven voor ISK/OKAN!
De ISK/OKAN catalogus 2020 is uit

Het team van Boom uitgevers NT2 ontwikkelt continu, samen met experts en docenten, eigentijds en effectief lesmateriaal, waarmee we iedereen een passend traject bieden. Ook dit jaar hebben we weer veel nieuwe uitgaven voor u. Ontdek de nieuwste uitgaven speciaal voor ISK/OKAN met onze nieuwe ISK/OKAN catalogus!

Bekijk de presentaties van de Boom NT2 Proeverij!

Heeft u deelgenomen aan de Boom NT2 Proeverij en wilt u de presentaties nog eens rustig terugkijken? Hieronder vindt u de presentaties over alle boeken die tijdens de proeverij aan bod kwamen.

Op afstand lesgeven met NT2 Op maat

Ben je benieuwd hoe je met de leerlijn NT2 Op maat op afstand les kunt geven? Bekijk  de video waarin auteur Maud Beersmans uitleg geeft over lesgeven op afstand met de NT2 Op maat reeks of lees de tekst onder de video! 

Op afstand lesgeven met LINK

Hoe ziet een LINK-les op afstand eruit? Hoe controleer je of cursisten de opdrachten hebben begrepen en hoe organiseer je interactie met cursisten?

Ben je benieuwd naar het antwoord op deze en andere vragen gerelateerd aan onderwijs op afstand? Bekijk dan de onderstaande video waarin VU-NT2 expert en opleider Annemarie Nuwenhoud uitlegt hoe LINK kan worden ingezet in het onderwijs op afstand.

Ontdek de nieuwste uitgaven!
Ontdek de nieuwste uitgaven!
De catalogus 2020 is uit

Het team van Boom uitgevers NT2 ontwikkelt continu, samen met experts en docenten, eigentijds en effectief lesmateriaal,  waarmee we iedereen een passend traject bieden. Een nieuw jaar betekent een nieuwe NT2-catalogus. 

Uit de praktijk: Dutch Grammar Support

Yvonne Zevenbergen is NT2-docent, adviseur op het gebied van NT2-didactiek en betrokken bij de certificering en opleiding tot docent NT2. Samen met Marijke Huizinga ontwikkelde ze Dutch Grammar Support.

Hoe maak je de tongen los in het Taalcafé?
Hoe maak je de tongen los in het Taalcafé?
Samen praten met de spreekkaarten (vanaf niveau A0)

De spreekkaarten van Boom NT2 worden op heel veel verschillende plekken op verschillende manieren ingezet als taalondersteuning. In taalcafés, taalhuizen, ontmoetingsplekken. Mariëlle van Rooij medeontwikkelaar van de spreekkaarten en taalconsulente bij Taal Doet Meer vertelt over haar ervaring met de spreekkaarten, die zeer gewild en effectief blijken bij de cursist.

 

Docentenmiddag Boom NT2

Houd woensdag 22 januari 2020 alvast vrij in uw agenda, want dan heten wij u van harte welkom op onze Boom NT2 Docentenmiddag in Amsterdam.

Artikel - Praktijkgericht leren met LINK

Praktijkgericht leren was altijd al belangrijk en krijgt in de nieuwe Wet inburgering een nog grotere rol. Ook bij de kwaliteitsinspectie van Blik op Werk wordt de taalaanbieder nu nog uitgebreider beoordeeld op praktijkgericht leren. Met LINK bent u hier goed op voorbereid. Lees het volledige artikel.

Dutch Grammar Support is een vernieuwende opzoekgrammatica
Dutch Grammar Support is een vernieuwende opzoekgrammatica
Waarom staat het woord 'support' in de titel en wat is er zo vernieuwend?

Er zijn verschillen tussen leerders in (taal)achtergrond en vooropleiding. Er zijn ook verschillen in leerstijl en in de mate waarop iemand gericht is op vorm of juist op communicatie. Dus de ene leerder heeft meer behoefte aan extra uitleg of verdieping dan de ander, maar het is voor alle leerders belangrijk om het antwoord te kunnen vinden op een grammaticale vraag. 

Training Aan de slag met LINK

LINK is een nieuwe innovatieve methode om Nederlands te leren. In de training Aan de slag met LINK gaan we in op een optimale werkwijze. Een werkwijze waarin de lestijd met de groep besteed wordt aan activiteiten waar de groep toegevoegde waarde heeft: spreken, leergesprekken over taalleren, uitwisselen van ideeën over leven in Nederland etc. 

 

 

NIEUW: NT2-CAHIER THEATER IN DE LES

Spreekvaardigheid is van cruciaal belang voor anderstaligen om goed mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Aandacht voor spreken in de NT2-les is daarom onmisbaar. Toch zullen veel NT2-docenten beamen dat het lastig kan zijn cursisten te laten spreken. Verlegenheid of angst om fouten te maken houdt hen vaak tegen.