Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Nieuws

Het is belangrijk dat anderstaligen begrijpen hoe het systeem in Nederland werkt en waar je uit kunt kiezen, maar hoe besteed je in je NT2-les aandacht aan complexe en soms zelfs gevoelige onderwerpen?

 

Samen met Net in Nederland en Babel talen heeft Boom NT2 de gratis Lesbrief Verkiezingen ontwikkeld. Deze willen we graag met u delen.

Nomineer uw kandidaat voor de Lestrofee!
Wat was voor u het meest vernieuwende Nt2-project van de afgelopen vijf jaar?

Het zevende lustrum van Les, vaktijdschrift voor Nt2 en taal in het onderwijs, komt dichterbij. Op zaterdag 7 oktober 2017 wordt met een spetterend Lescongres gevierd dat Les 35 jaar bestaat. Op het Lescongres zal ook de vijfjaarlijkse Lestrofee voor het meest vernieuwende Nt2-project van de afgelopen vijf jaar worden uitgereikt. We roepen u hierbij op om projecten voor de prijs te nomineren.

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe NT2-catalogus. Benieuwd wat we dit jaar allemaal voor u in petto hebben? In de catalogus vindt u een overzicht van alle oude vertrouwde titels en uitgaven die nog moeten verschijnen.

NIEUW! NT2 TAALSPEL
Grammatica saai? Welnee!

Met het NT2 Taalspel werkwoorden & woordvolgorde oefenen cursisten op een leuke en actieve manier een aantal belangrijke basisprincipes van de Nederlandse grammatica: het vervoegen van werkwoorden en het toepassen van een juiste woordvolgorde.

Boom NT2 Academie
Trainingen voor NT2-docenten en taalvrijwilligers

De Boom NT2 Academie biedt voor zowel beginnende als ervaren taalvrijwilligers en NT2-docenten diverse, interessante trainingen ter bevordering van de deskundigheid.

Nieuw! Beroepenkaarten
Een speelse manier voor beroepenoriëntatie

Voor anderstaligen die in Nederland komen wonen is het niet altijd duidelijk hoe het werkveld er in Nederland uitziet. Welke beroepen heb je? Welke sectoren zijn er? De beroepenkaarten vormen een mooi instrument om hier inzicht in te geven. Zo kunt u de kaarten inzetten bij het traject richting het examenonderdeel Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt, of in het algemeen bij loopbaantrajecten. 

Goed nieuws: Update NT2 SCHOOL!
Nieuwe releases van de online leeromgeving

Sinds de lancering van de nieuwe NT2 SCHOOL site afgelopen zomer, zijn we achter de schermen verder gegaan met ontwikkelen. We hebben weer nieuwe verbeteringen doorgevoerd waarbij we veel rekening hebben gehouden met uw feedback.  Vanaf maandag 31 oktober kunt u gebruik maken van nieuwe functies in NT2 SCHOOL!

Taalraps
Een aanstekelijke NT2 werkvorm

In Taalraps wordt ritme ingezet als zeer effectief middel voor NT2-cursisten om gemakkelijker zinnetjes en constructies te onthouden, en om de typisch Nederlandse accentuering te pakken te krijgen.

Volledig vernieuwde NT2 website
De vertrouwde producten in een nieuwe webwinkel

Uw vertrouwde NT2.nl is grondig onder handen genomen, voor u ziet u het resultaat van deze flinke klus. Wij zijn ontzettend blij u onze compleet vernieuwde website te kunnen presenteren! 

Nieuw! De Boom NT2 Academie
Eén platform voor de bevordering van de deskundigheid van NT2-docenten en taalvrijwilligers

De Boom NT2 Academie biedt voor zowel beginnende als ervaren taalvrijwilligers en NT2-docenten diverse, interessante trainingen ter bevordering van de deskundigheid. Bevorder uw deskundigheid en richt zo uw lessen nog beter in!

Liefs uit...

Sta jij op het punt om jouw grote liefde vanuit het buitenland naar Nederland te halen om hier een toekomst op te bouwen?

De Tweede ronde van de Delftse methode is herzien! Met de nieuwe Tweede rondega je in 42 lessen van niveau A2 naar B1. Deze cursus is het vervolg op Nederlands voor buitenlanders (het Groene boek).

Woensdag 25 juni was de première van de voorstelling Hotel Hallo in Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid nodigde Boom uitgeverij Amsterdam tweehonderd kinderen uit om de voorstelling bij te wonen.

Een juiste spelling is in hoge mate afhankelijk van het verstaan van de juiste klanken. Een gebrekkige luistervaardigheid kan dan ook de oorzaak zijn van een slechte spelling in het Nederlands.

Het nieuwste nummer van tijdschrift Les is verschenen, nr. 197! Een dubbeldik nummer met een uitgebreid overzicht van alle NT2-leermiddelen in Nederland en Vlaanderen.