Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
De verkiezingen staan voor de deur!

De verkiezingen staan voor de deur!

Het is belangrijk dat anderstaligen begrijpen hoe het systeem in Nederland werkt en waar je uit kunt kiezen, maar hoe besteed je in je NT2-les aandacht aan complexe en soms zelfs gevoelige onderwerpen?

 

Samen met Net in Nederland en Babel talen heeft Boom NT2 de gratis Lesbrief Verkiezingen ontwikkeld. Deze willen we graag met u delen.

Download de gratis Lesbrief Verkiezingen 2017

Met de oefeningen uit de Lesbrief Verkiezingen kunt u met uw cursisten aan de slag. Belangrijke informatie over hoe het werkt in Nederland, relevante vocabulaire en het zelf vormen van een mening komen aan bod in vertrouwde oefenvormen. Hoe denken uw cursisten zelf over enkele hete hangijzers uit het politieke debat?

 

Om uw cursisten op weg te helpen zijn de bijbehorende filmpjes ondertiteld in het Nederlands, Arabisch en Engels. Het materiaal wordt ook nog vertaald in het Tigrinya. Houd voor het verschijnen hiervan de Facebookpagina van Net in Nederland in de gaten. 

 

Met onderstaande links kunt u het gratis materiaal openen en downloaden:

 

LET OP: Veel opdrachten kunnen zowel op A2 als B1 niveau gedaan worden. De opdrachten 4, 5 en 6 zijn misschien te moeilijk voor A2, dus meer geschikt voor B1. 

 

TIP: Net in Nederland biedt voor anderstaligen van alle leeftijden en taalniveaus een informatief, educatief en cultureel aanbod van Nederlandse televisieprogramma's met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling. Zeer geschikt als lesmateriaal tijdens taallessen! Het doel van Net in Nederland is om anderstaligen wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving.

 

TIP: Op de website van de stichting Lezen en Schrijven kunt u een verkiezingskrant bestellen.