Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Nieuws

NIEUW: RISK
NIEUW: RISK
Rekenen in de ISK

RISK is een gloednieuw online rekenplatform speciaal voor de ISK/OKAN. Leerlingen kunnen eindeloos oefenen met alle onderdelen binnen het rekenen: tellen, optellen en aftrekken, tafels en breuken. RISK biedt daarnaast talloze rekenspelletjes en sommen met tijd, geld en procenten. Ook is er aandacht voor de elementaire wiskunde.

Training Creatief schrijven

Ook dit jaar organiseert Stichting Les weer de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2- en alfaleerders in Nederland en Vlaanderen die erop gericht is anderstaligen te inspireren tot vrij en creatief schrijven in het Nederlands. In het kader van deze Schrijfprijs, en om docenten te laten zien hoe nuttig én leuk creatief schrijven kan zijn in het taalleerproces, organiseert NT2 Academie de training Creatief schrijven.

 

Nieuw! LINK werkboek voor A2 > B1

Dit papieren werkboek maakt het mogelijk de innovatieve methode LINK ook in een computerloze les te gebruiken. Het werkboek bevat alle 15 thema's uit LINK A2 > B1 met taken en heeft dezelfde, herkenbare, rijk geïllustreerde vormgeving.

NIEUW! Woordenschattoets voor Alfaleerders

De Woordenschattoets Nederlands - Alfa is een curriculumonafhankelijke toets waarmee u de receptieve woordenschatomvang van uw alfa-cursisten kunt inschatten. De toets bestaat uit 60 vragen, waarbij de cursist het woord dat hij te horen krijgt moet koppelen aan de juiste afbeelding.

LET OP: Onderhoud NT2 School
LET OP: Onderhoud NT2 School
Platform tijdelijk niet bereikbaar

In het weekend van 25 en 26 mei staat groot onderhoud gepland voor NT2 School. Dat betekent dat het platform tijdelijk NIET bereikbaar zal zijn voor gebruikers.

NIEUW: Spreken op B1
NIEUW: Spreken op B1
Examentraining voor het Staatsexamen spreken NT2 I

Met Spreken op B1 kunnen cursisten zich optimaal prepareren op het onderdeel Spreken van het Staatsexamen NT2 I. Het boek en de bijbehorende website bereiden tevens voor op het soort vragen dat er gesteld wordt, geven uitleg over beoordelingscriteria en leren de cursist handige strategieën. De kandidaat kan controleren of het juiste niveau al bereikt is en zo vol vertrouwen het examen tegemoet zien.

Verhalenvertellers
Verhalenvertellers
Jongeren vertellen over dromen, avonturen, wensen en verdriet

Verhalenvertellers is een verzameling verhalen van jongeren uit alle windstreken, opgetekend door auteur Kaatje Dalderop naar aanleiding van interviews met ISK-leerlingen. Alle twintig verhalen zijn beschikbaar op Alfa B- en op A1-niveau.

NIEUW: Kwartetspel Woord en beeld
NIEUW: Kwartetspel Woord en beeld
Spelenderwijs werken aan woordenschat, uitspraak en luistervaardigheid

Met het Woord en beeld-kwartetspel vergroten en oefenen anderstaligen op plezierige wijze hun Nederlandse woordenschat. Het spel bevat kwartetten als 'groenten', 'beroepen' en 'seizoenen', met de kleurrijke illustraties uit het beeldwoordenboek Woord en beeld.

NIEUW: Ster in schrijven
NIEUW: Ster in schrijven
Schrijfvaardigheidsreeks voor de ISK

Van de auteurs van de succesvolle reeks Ster in lezen, is er nu Ster in schrijven: een rijk geïllustreerde methode voor beginnende schrijvers in de ISK/OKAN, waarmee leerlingen hun functionele schrijfvaardigheid geleidelijk ontwikkelen. Ster in schrijven, Alfa B is nu beschikbaar.

Lekker huilen in de klas!
Lekker huilen in de klas!
of snotteren thuis

Smartlappen biedt hulp bij het praten over emoties in de klas en het vergroten van de woordenschat rondom emoties voor jong en oud. Het is belangrijk om te weten wat er in jezelf en in de mensen om je heen omgaat. Als je dan de juiste woorden weet, zodat je je gevoelens kunt uitdrukken en medeleven kunt tonen, dat helpt! 

Anders lesgeven met LINK
Anders lesgeven met LINK
Doelgericht en als vanzelf

Écht anders lesgeven doet u met LINK, een digitale methode die zich kenmerkt door toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve navigatie. LINK activeert het leerproces; Nederlands leren gaat in LINK als vanzelf.

Rijg, leer tot 'n meter lang!

Rijg, draai om en kijk of het goed is. Kinderen kunnen met Lidwoordrups hun woordenschat uitbreiden en lidwoorden verwerven: spelenderwijs, zelfstandig en zelfcontrolerend!

Een ISK uitdagend?
Een ISK uitdagend?

Ja, de ISK leerling én docent staan voor vele uitdagingen. Het team van Boom uitgevers NT2 helpt en ontwikkelt continu methodes die niet alleen gericht zijn op reguliere taalvaardigheden, maar ook op taalondersteuning bij het specifieke jargon van vakken.

Kijk webinar Taalkit voor docenten nu terug
Kijk webinar Taalkit voor docenten nu terug
Alles wat een NT2-docent wil weten over taal

Hebt u op 11 februari de webinar Taalkit voor docenten gemist? Er is nu een terugkijkversie van deze leerzame online training beschikbaar. In deze webinar van een uur gaat Margreet Verboog in op een aantal voor NT2-docenten belangrijke aspecten van taal.

Nederlands is niet moeilijk!

Nederlands is geen moeilijke taal. ‘Wat is het verschil tussen geen en niet?’ Een van de lastige onderdelen van het NT2-traject is grammatica.  De taalvragen die cursisten stellen tijdens de NT2-les kunnen knap ingewikkeld zijn.