Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Back to the dossier

Handige informatie

Oefenmateriaal

Het verbeteren van basisvaardigheden valt of staat met oefenen. Gelukkig is er online veel oefenmateriaal te vinden. Een zeer uitgebreide website is Oefenen.nl. Daar kunnen cursisten zelfstandig aan de slag met allerlei actueel en laagdrempelig materiaal. Ook op Evaenik.nl  zijn veel gratis oefeningen te vinden. Voor wie aan zijn leesvaardigheid wil werken is Eenvoudigcommuniceren.nl een uitkomst: deze uitgeverij heeft een groot assortiment leesmateriaal in begrijpelijke taal.

 

Deskundigheidsbevordering voor docenten

Trainingen over een specifiek vakgebied of een vaardigheid zijn een praktische manier om jouw kennis bij te spijkeren en nieuwe technieken te leren. Via de NT2 Academie kun je trainingen volgen over onder meer klassenmanagement, differentiëren en grammaticaregels in de les. De methodeonafhankelijke trainingen van de NT2 Academie zijn ontwikkeld door experts op het gebied van Nederlands als tweede taal, en lenen zich ook uitstekend voor het NT1-onderwijs. In een paar uur tijd doe je volop nieuwe inzichten op om jouw lessen nog beter te maken.

 

Vakliteratuur

Het NT2-onderwijs heeft veel overeenkomsten met onderwijs aan laaggeletterden. Als het gaat om didactiek en werkvormen kunnen NT1-docenten dus prima gebruikmaken van de beschikbare vakliteratuur op het gebied van NT2. Dat is maar goed ook, want er is relatief weinig vakliteratuur beschikbaar die zich specifiek richt op laaggeletterdenonderwijs. In het dossier NT2-docent vind je een uitgebreide beschrijving van vakliteratuur voor verschillende facetten van het lesgeven.

 

Meer informatie over basisvaardigheden en laaggeletterdheid

Op de onderstaande websites vind je achtergronden, onderzoeken en nuttige links over basisvaardigheden en laaggeletterdheid:

 

Questions?

Have you not been able to find the answer to your question? Would you like more information about a particular topic? Contact our customer service department at nt2@boomamsterdam.nl. We are happy to help you further!