Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
NT2-Cahier Dyslexie
NT2-Cahier Dyslexie
Herkennen en begeleiden van dyslectische NT2 leerders
€ 18,95
Products
NT2-Cahier Dyslexie

NT2-Cahier Dyslexie

Herkennen en begeleiden van dyslectische NT2 leerders

Margreet Verboog
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789024444809
Delivery time 1-2 business days
€ 18,95
Description

Als NT2-docent kom je vaak leerders tegen die traag lezen en daarbij fouten maken, of die veel en vreemde spelfouten maken bij het schrijven. Dat kan te maken hebben met het leerproces van tweedetaalverwerving of met de specifieke groep leerders die soms weinig onderwijs heeft gehad. Maar het kan ook betekenen dat iemand dyslectisch is. Wat het onderliggende probleem is, is voor een docent vaak lastig te beoordelen.

 

Het probleem is dat dyslexie in veel gradaties en vormen voorkomt. Ook bij leerlingen in het reguliere onderwijs is dyslexie al niet eenvoudig vast te stellen, hiervoor zijn professionals en aparte tests nodig.

 

Dit cahier geeft de NT2-docent veel praktische informatie over dyslexie. Het bevat ook tips waarmee je als docent een mogelijk dyslectische cursist kunt helpen bij het lezen en schrijven. Op de website bij dit cahier staan handige hulpmiddelen, zoals een checklist voor lees- en spellingproblemen, een vragenlijst die als leidraad kan dienen bij een gesprek met een cursist en een format voor een plan van aanpak.

 

Én er is goed nieuws, want wat goed is voor de dyslectische leerder, is goed voor alle tweedetaalleerders.

 

Dit boek maakt deel uit van de reeks NT2-Cahiers. Deze reeks vormt een gereedschapskist voor (beginnende) NT2-docenten waarmee zij kunnen zorgen voor een professionelere aanpak van hun alledaagse lespraktijk.

Level

All levels, both for starting and advanced NT2 teachers.

Target audience

Starting and advanced NT2 teachers.

Authors

Margreet Verboog

Product details
Isbn: 9789024444809
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 21.0 x 14.8 x 0.6 cm
Weight: 124 grams
Pages: 68

Reviews 'NT2-Cahier Dyslexie'

No reviews were found for this product

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent