Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Taal van de zorg - Basisboek + online
Taal van de zorg - Basisboek + online
€ 69,90
Products
Taal van de zorg - Basisboek + online
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 2
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 3
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 4
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 5
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 6
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 7
Taal van de zorg - Basisboek + online - Slide 8

Taal van de zorg - Basisboek + online

Conny Wesdijk, Liesbeth Schenk
Uitgave: boekUitgave: laptop Niveau: a2Niveau: b1Niveau: b2
Isbn: 9789024448692
Delivery time 1-2 business days
€ 69,90
Description

Wat moet je als anderstalige zorgmedewerker weten als je in een Nederlandse zorginstelling gaat werken? Welk soort Nederlands moet je kunnen verstaan en spreken? Het is duidelijk dat de taal van de verpleging/verzorging meer is dan alledaags Nederlands. Allerlei specifieke termen, zoals tillift of voedingslijst, zijn in de zorg heel gewone en veelgebruikte woorden. Verder is het in de omgang met bewoners en collega’s uitermate belangrijk dat je begrijpt wat de patiënt of bewoner bedoelt, maar óók wat de arts zegt en wat je collega je bij de overdracht wil meedelen.

 

Met Taal van de zorg kunnen anderstalige zorgmedewerkers, verzorgenden en verpleegkundigen (vanaf NT2-niveau A2) zich voorbereiden op de talige kanten van het werken in een zorginstelling. Het is geen medisch handboek, maar de lessen bevatten wel veel informatie over de gezondheidszorg in Nederland. Vooral over de praktijk: de dagelijkse gang van zaken.

 

Een greep uit de onderwerpen: het zorgdossier, het Nederlandse zorgsysteem, mantelzorg, de voedings-assistent, het menu, werkoverleg, de apotheek, grensoverschrijdend gedrag, bijscholing, zorginstellingen in Nederland, alledaagse handelingen in de zorg als aankleden, wassen, eten geven, dagbesteding en gebeurtenissen op de werkvloer.

 • In het boek vind je een duidelijk stappenplan voor de cursist en instructies voor de docent. De 22 lessen bestaan steeds uit gesprekken, (discussie)vragen, praktijkopdrachten, grammatica. Achterin vind je o.m. een overzichtsgrammatica en extra vocabulairelijsten met vergadertaal en omgangstaal.
 • In de online cursus kan je gestructureerd en zelfstandig met de lessen oefenen. Audio, video, directe feedback en woordvertalingen helpen je op weg. Ook kan je gaten- en luistertoetsen maken.
 • Op de website vind je een uitgebreide docentenhandleiding met les- en vakinhoudelijke aanwijzingen. Ook vind je daar handige downloads van onder meer de audio en de woordenlijsten met vertalingen.
Content

Dit lespakket bevat:

 

In het tekstboek

 • Instructie voor de cursist.
 • 22 lessen, dialogen en meerstemmige gesprekken, (discussie)vragen, praktijkopdrachten, grammatica en vragen bij de video’s online.
 • Woordenlijsten in het Nederlands en Engels, online aanklikbaar in het Arabisch, Bahasa, Papiamentu, Pools, Spaans en Turks.
 • Bijlagen met een register van behandelde onderwerpen en grammaticale en lexicale thema’s, lijsten met afkortingen en overzichten met o.a. vergadertaal.

 

In de bijbehorende online cursus

 • Geluidsopnames van alle teksten en dialogen.
 • Een doordacht stappenplan als studiehulp, per les toe te passen.
 • Gatentoetsen, luistertoetsen en feedback bij de oefeningen.
 • Uitgebreide docentenhandleiding met les- en vakinhoudelijke aanwijzingen.
Authors

Conny Wesdijk is taalkundige, taaltrainer, NT2-docent en auteur van onder andere KoffiepraatjesVeelgestelde Vragen in de NT2-lesTweede Ronde en Derde Ronde.

Liesbeth Schenk is verloskundige, taaltrainer, NT2-docent en auteur van onder andere Gezonde taal.

Product details
Isbn: 9789024448692
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 29.7 x 21.2 x 1.5 cm
Weight: 686 grams
Pages: 208
Docentexemplaar aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis of tegen een gereduceerd tarief een docentexemplaar van deze uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'Taal van de zorg - Basisboek + online'

No reviews were found for this product

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent