Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar overzicht
De nieuwe wet inburgering: wat is er veranderd?

De nieuwe wet inburgering: wat is er veranderd? De nieuwe wet inburgering: wat is er veranderd?

Sinds 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering ingegaan. Hier lees je over een aantal belangrijke veranderingen. 

Wat is inburgeren en wie moeten er inburgeren?

Wat is inburgeren en wie moeten er inburgeren? Wat is inburgeren en wie moeten er inburgeren?

Mensen die van buiten de Europese Unie, Ijsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland komen en voor langere tijd in Nederland komen wonen zijn volgens de wet verplicht om de Nederlandse taal te leren en om te leren hoe de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt werken. Dit heet inburgeren. Lees meer over wat inburgeren is, en of je wel of niet verplicht bent om in te burgeren.

Het inburgeringsexamen en andere examens

Het inburgeringsexamen en andere examens Het inburgeringsexamen en andere examens

Om te bewijzen dat je voldoende kennis hebt van de Nederlandse taal en van de samenleving moet je een examen afleggen. De meeste mensen doen het inburgeringsexamen in Nederland, maar er zijn ook andere manieren om in te burgeren. 

leerroutes inburgeringstraject

Het inburgeringstraject: leerroutes Het inburgeringstraject: leerroutes

Binnen de Wet inburgering zijn drie leerroutes opgenomen waarmee inburgeraars aan hun inburgeringsplicht kunnen voldoen. Ben je benieuwd welke leerroutes er zijn en welke het beste bij jou past? Lees dan verder.

NT2 docent en wet nieuwe inburgering

De nieuwe wet inburgering: 3 obstakels en hoe ze te overwinnen De nieuwe wet inburgering: 3 obstakels en hoe ze te overwinnen

Door de nieuwe wet inburgering komen er voor de NT2 docent nieuwe taken en het doel verschuift naar arbeidsparticipatie. Wat betekent dit voor jou als docent en wat betekent het voor je lespraktijk? We bespreken de grootste veranderingen, bekijken de obstakels én geven je handvatten om ze te overwinnen.

De brede intake inburgering

De brede intake De brede intake

Met de brede intake worden de mogelijkheden van een individu om te voldoen aan de inburgeringsplicht in kaart gebracht. In dit artikel vind je meer informatie over de brede intake.

Het persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP)

Het persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP) Het persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP)

Het opstellen van een persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP) is verplicht. Het PIP bevat alle informatie over de manier waarop iemand aan de inburgeringsplicht moet voldoen. Meer weten over de inhoud van het PIP?

Het Participatieverklaringstraject (PVT)

Het Participatieverklaringstraject (PVT) Het Participatieverklaringstraject (PVT)

Het Participatieverklaringstraject (PVT) is een verplicht onderdeel van de inburgering en is een onderdeel van het persoonlijk Plan Integratie en Participatie (PIP). Inburgeringsplichtigen maken kennis met de kernwaarden van de Nederlandse samenleving en ondertekenen een participatieverklaring. Lees hier meer over het PVT.

Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP)

Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP)

Om te voldoen aan de inburgeringsplicht, moeten inburgeringsplichtigen de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) succesvol afronden. Je maakt kennis met en bereid je voor op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. Wil je meer weten over de MAP? Lees dan verder.

Blik op werk

Blik op werk Blik op werk

Om gebruik te kunnen maken van een DUO-lening om de voorbereiding op het inburgeringsexamen te betalen, moet het taalonderwijs zijn goedgekeurd door stichting Blik op Werk (BoW). Lees hier meer over het keurmerk Blik op Werk.

Hoe bereid ik me voor op het inburgeringsexamen? Hoe bereid ik me voor op het inburgeringsexamen?

Om het inburgeringsexamen te halen, moet je op taalniveau B1 kunnen lezen, luisteren, schrijven en spreken in het Nederlands. Daarnaast moet je kennis hebben van de Nederlandse samenleving om het onderdeel Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) te kunnen maken. Lees alles over hoe je je het beste kan voorbereiden op het examen.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst en andere belangrijke instanties De Immigratie- en Naturalisatiedienst en andere belangrijke instanties

Wat doet de Immigratie- en Naturalisatiedienst, welke zaken moet je via hen regelen en welke andere instanties zijn relevant voor jou?

Handige informatie over inburgeren Handige informatie over inburgeren

Alles over de kosten van inburgeren, geld lenen en het vinden van een taalschool.