Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar overzicht Hoe bereid ik me voor op het inburgeringsexamen?

Hoe bereid ik me voor op het inburgeringsexamen?

Om het inburgeringsexamen te halen, moet je op taalniveau B1 kunnen lezen, luisteren, schrijven en spreken in het Nederlands. Daarnaast moet je kennis hebben van de Nederlandse samenleving om het onderdeel Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) te kunnen maken. In dit onderdeel moet je vragen beantwoorden over hoe mensen in Nederland met elkaar omgaan en welke regels er zijn. In de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) laat je zien dat je begrijpt hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit. Ten slotte moet je een participatieverklaring ondertekenen na het volgen van het Participatieverklaringstraject (PVT). Met de participatieverklaring geef je aan dat je begrijpt welke waarden belangrijk zijn in Nederland.

Inburgeringscursus 

Er zijn veel taalscholen in Nederland die een inburgeringscursus aanbieden. De gemeente waar je gaat wonen, helpt je bij het vinden van een geschikte taalschool. 

 

Lesmateriaal

Taalscholen gebruiken lesmateriaal voor de inburgeringscursus. Wil je zelf aan de slag? Boom NT2 biedt lesmethodes voor mensen van verschillende opleidingsniveaus. Klik hier voor het aanbod.

 

Oefenen voor de examens

Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor de onderdelen van het inburgeringsexamen: 

• Download gratis oefenexamens (niveau A2) op Inburgeren.nl. Op deze website vind je meerdere oefenexamens voor de onderdelen Lezen, Luisteren, Spreken, Schrijven en voor het onderdeel Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM). Je maakt alle oefenexamens op de computer, behalve voor het onderdeel Schrijven. Het oefenexamen voor het onderdeel Schrijven kun je met pen en papier doen.

• Doe de KNM-oefenexamens van Boom NT2.

• Kijk op de website van Boom NT2 voor examentrainers (niveau B1 en B2). 

• Bij de taalschool kun je de examens in de les oefenen.