Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Nederland voor nieuwkomers
Nederland voor nieuwkomers
Kennis van het land en zijn bewoners
€ 34,95
Productoverzicht
Nederland voor nieuwkomers
Nederland voor nieuwkomers - Slide 2
Nederland voor nieuwkomers - Slide 3
Nederland voor nieuwkomers - Slide 4
Nederland voor nieuwkomers - Slide 5
Nederland voor nieuwkomers - Slide 6
Nederland voor nieuwkomers - Slide 7
Nederland voor nieuwkomers - Slide 8
Nederland voor nieuwkomers - Slide 9
Nederland voor nieuwkomers - Slide 10
Nederland voor nieuwkomers - Slide 11
Nederland voor nieuwkomers - Slide 12
Nederland voor nieuwkomers - Slide 13

Nederland voor nieuwkomers

Kennis van het land en zijn bewoners

Jenny van der Toorn-Schutte
Uitgave: boek Niveau: a2
Isbn: 9789085064428
Levertijd 4-7 werkdagen
Beschrijving

Nieuwkomers die met het vliegtuig Nederland bereikten hebben het al kunnen zien: losse stukken laag land die van elkaar gescheiden zijn door rechte sloten. Brede rivieren 'die traag door oneindig laagland gaan,' zoals de Nederlandse dichter H. Marsman het uitdrukte. Dijken die het water van de zee tegenhouden. Maar ook veel bebouwing, vooral in het westen van het land. Nederland is een dichtbevolkt land. 

 

Nederland voor nieuwkomers is een boekje over Nederland voor nieuwe Nederlanders. Het is van groot belang dat zij worden ingewijd in de Nederlandse cultuur, de gebruiken, de geografie en de geschiedenis. Dit boek geeft een breed beeld van Nederland en zijn bevolking. Het helpt de nieuwkomer bij het ontdekken van Nederland. 

Inhoud

Nederland voor nieuwkomers bestaat uit 15 lessen over het land en de mensen die er wonen, de cultuurgeschiedenis en de gewoonten en gebruiken. Het boek bevat veel foto’s en is in kleur. Bij elk hoofdstuk is een verklarende woordenlijst opgenomen. 

Niveau

Het taalbeheersingsniveau van Nederland voor nieuwkomers is A2/B1. De teksten zijn eenvoudig en helder en verduidelijkt met vele foto’s.

Doelgroep

Nederland voor nieuwkomers is een boekje voor mensen die nieuw zijn in Nederland en meer willen weten over het land, de mensen en hun geschiedenis.

 

Daarnaast biedt Nederland voor nieuwkomers een goede voorbereiding op het centrale inburgeringsexamen. Een aantal onderwerpen van de KNS-eindtermen wordt breed uitgewerkt: omgangsvormen, normen en waarden, geografie, staatsinrichting en de rechtsstaat. De auteur geeft duidelijk aan wat relevant is voor het examen. 

Auteurs

Jenny van der Toorn-Schutte 
In 1979 werd Jenny van der Toorn-Schutte als docent Nederlands voor het blok gezet: ze moest een groep Vietnamese bootvluchtelingen Nederlands leren. Gelukkig was er de eerste weken een tolk beschikbaar die haar het verschil kon uitleggen tussen het Vietnamees en het Nederlands: een toontaal tegenover een flexerende taal. Zo ontstond deBasisgrammatica. Tegelijkertijd volgde ze een deeltijdstudie aan de VU: Interculturele Pedagogiek. Daarna volgde nog een doctoraalstudie Toegepaste Taalwetenschap in Nijmegen. 

 

Inmiddels heeft ze vele andere nationaliteiten lesgegeven. Het liefst met haar eigen lesmateriaal: Klare taalBeeldtaalEenvoudige basisgrammaticaOp wegOnderweg en Wegwijzer.

Productdetails
Isbn: 9789085064428
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.0 x 16.8 x 1.2 cm
Gewicht: 352 gram
Pagina's: 163

Reviews 'Nederland voor nieuwkomers'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent