Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Op weg (tweede herziene editie)
Op weg (tweede herziene editie)
Voorbereiding op het inburgeringsexamen in het buitenland
€ 41,95
Productoverzicht
Op weg (tweede herziene editie)
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 2
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 3
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 4
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 5
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 6
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 7
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 8
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 9
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 10
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 11
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 12
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 13
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 14
Op weg (tweede herziene editie) - Slide 15

Op weg (tweede herziene editie)

Voorbereiding op het inburgeringsexamen in het buitenland

Jenny van der Toorn-Schutte
Uitgave: boekUitgave: laptop Niveau: 0-a1
Isbn: 9789089536037
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Op weg is een laagdrempelige opstap naar de NT2-leerweg en bereidt cursisten voor op de taalonderdelen van het inburgeringsexamen in Nederland. In twintig korte lessen worden de verschillende onderdelen van het examen getraind. Er wordt geoefend met de woordenschat, de uitspraak en het luisteren naar korte gesprekken of berichten. Daarnaast bevat de methode nazegoefeningen en eenvoudige schrijfoefeningen.

 

Voor het aanleren van nieuwe woorden maakt Op weg gebruik van duidelijke kleurenillustraties en woordenlijsten. De thema’s van de lessen sluiten aan bij het examenonderdeel KNM.

 

Bij het boek hoort een online oefenprogramma met alle lessen uit het boek, inclusief de geluidsfragmenten. Voorin het boek vindt u een code waarmee u toegang krijgt tot Op weg - Online

 

Let op: Online producten zijn niet langer compatibel met Internet Explorer 10. Bovendien werkt het programma niet op tablets en smartphones. Met dit product heeft u 1 jaar toegang tot de online dienst met het lesmateriaal.

Inhoud

Bij aanschaf van Op weg (de herziene editie van 2015) ontvangt u het papieren boek inclusief een code voor Op weg online. De code staat voorin het boek. De woordenlijsten zijn gratis te downloaden op de website van Op weg naar Nederland in NT2 SCHOOL.

 

Het boek bevat 20 rijk geïllustreerde lessen, waarin de verschillende onderdelen van het examen worden getraind. Dit gebeurt aan de hand van:

  • 1000 veelgebruikte woorden en begrippen;
  • uitspraakoefeningen, met extra aandacht voor bijzondere klanken;
  • oefenmateiaal voor het geven van antwoorden;
  • eenvoudige schrijfoefeningen. 
Niveau

Op weg start op niveau 0 en eindigt op niveau A1. Met alleen Op weg zit de examenkandidaat nog niet op het niveau van het inburgeringsexamen in Nederland. A2 is het vereiste NT2-niveau voor het inburgeringsexamen in Nederland.

Doelgroep

Op weg is bestemd voor cursisten die

  • geen hogere opleiding hebben gevolgd dan de middelbare school
  • voor het eerst een cursus Nederlands doen

 

Het bijbehorende online oefenprogramma is bij uitstek geschikt voor zelfstudie, maar gezien de leerdoelen van luisteren en spreken is het belangrijk om ook te werken in groepsverband. De cursist kan zelfstandig de lessen doorlopen. Ondersteuning door bijvoorbeeld de Nederlandse partner of een docent is wel aan te bevelen.

Auteurs

Jenny van der Toorn-Schutte
In 1979 werd Jenny van der Toorn-Schutte als docent Nederlands voor het blok gezet: ze moest een groep Vietnamese bootvluchtelingen Nederlands leren. Gelukkig was er de eerste weken een tolk beschikbaar die haar het verschil kon uitleggen tussen het Vietnamees en het Nederlands: een toontaal tegenover een flexerende taal. Zo ontstond de Basisgrammatica. Tegelijkertijd volgde ze een deeltijdstudie aan de VU: Interculturele Pedagogiek. Daarna volgde nog een doctoraalstudie Toegepaste Taalwetenschap in Nijmegen. 

 

Inmiddels heeft ze vele andere nationaliteiten lesgegeven. Het liefst met haar eigen lesmateriaal: Klare taal, Beeldtaal, Andere taal, Nederland voor Nieuwkomers, Op wegOnderweg en Wegwijzer.

Productdetails
Isbn: 9789089536037
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.0 x 17.0 x 0.9 cm
Gewicht: 367 gram
Pagina's: 152

Reviews 'Op weg (tweede herziene editie)'

Schrijf de eerste review over dit product
Ben je NT2-docent en wil je ook een review plaatsen?
Log eerst in.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent