Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Beeldtaal
Beeldtaal
500 Nederlandse uitdrukkingen verklaard en toegelicht met oefeningen
€ 44,95
Productoverzicht
Beeldtaal
Beeldtaal - Slide 2
Beeldtaal - Slide 3
Beeldtaal - Slide 4
Beeldtaal - Slide 5
Beeldtaal - Slide 6
Beeldtaal - Slide 7

Beeldtaal

500 Nederlandse uitdrukkingen verklaard en toegelicht met oefeningen

Jenny van der Toorn-Schutte
Uitgave: boek Niveau: a2
Isbn: 9789053527122
Levertijd 4-7 werkdagen
Beschrijving

'In alle talen zwijgen' of 'geen blad voor de mond nemen'?

 

Spreekwoorden en uitdrukkingen in een andere taal zijn ontzettend moeilijk. Er wordt gebruik gemaakt van beeldende taal, maar vaak zijn deze beelden moeilijk te herkennen, omdat ze bijvoorbeeld gebaseerd zijn op beelden van vroeger. Lastig dus, voor anderstaligen! Toch kun je aan beeldtaal veel plezier beleven en tegelijk het Nederlands beter leren kennen. 

 

Voor gevorderde cursisten en (anderstalige) leerlingen in het voortgezet onderwijs is er Beeldtaal. De auteur van Klare taal! en Eenvoudige basisgrammatica NT2 laat cursisten in Beeldtaal uitgebreid kennis maken met Nederlandse uitdrukkingen. Er is veel aandacht voor beeldspraak dat teruggaat op beelden van vroeger en de betekenis van allerlei uitdrukkingen wordt helder uitgelegd.

Inhoud
  • rijk geïllustreerd 
  • meer dan 500 woorden en uitdrukkingen 
  • heel veel voorbeeldzinnen 
  • en heel veel oefeningen 
  • antwoorden achterin
Niveau

Beeldtaal is geschikt voor halfgevorderde en gevorderde cursisten met niveau A2 of hoger.

Doelgroep

Gevorderde cursisten kunnen Beeldtaal gebruiken naast elke lesmethode. Het boek is geschikt voor klassikaal gebruik, maar ook voor zelfstudie, want de antwoorden staan achterin.

Auteurs

Jenny van der Toorn-Schutte
In 1979 werd Jenny van der Toorn-Schutte als docent Nederlands voor het blok gezet: ze moest een groep Vietnamese bootvluchtelingen Nederlands leren. Gelukkig was er de eerste weken een tolk beschikbaar die haar het verschil kon uitleggen tussen het Vietnamees en het Nederlands: een toontaal tegenover een flexerende taal. Zo ontstond de Basisgrammatica. Tegelijkertijd volgde ze een deeltijdstudie aan de VU: Interculturele Pedagogiek. Daarna volgde ze nog een doctoraalstudie Toegepaste Taalwetenschap in Nijmegen. 

 

Inmiddels heeft ze vele andere nationaliteiten lesgegeven. Het liefst met haar eigen lesmateriaal: Klare taal, Beeldtaal, Nederland voor Nieuwkomers, Op wegOnderweg en Wegwijzer.

Productdetails
Isbn: 9789053527122
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 29.7 x 21.0 x 1.5 cm
Gewicht: 682 gram
Pagina's: 208

Reviews 'Beeldtaal'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent