Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Nederlands in actie
Nederlands in actie
Methode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen
€ 48,50
Productoverzicht
Nederlands in actie

Nederlands in actie

Methode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen

Berna de Boer
Uitgave: boekUitgave: website Niveau: a2-b1
Isbn: 9789046908426
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Dit is de in 2022 compleet herziene editie met drie extra hoofdstukken. Nederlands in actie is een totaalmethode NT2 voor theoretisch geschoolde, gevorderde taalleerders, van niveau A2 naar B1. In elk hoofdstuk komen steeds alle vaardigheden aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast is er aandacht voor de uitbreiding van de woordenschat en de grammaticale kennis. Bij alle onderdelen ligt het accent op het actief gebruik van de taal in betekenisvolle situaties.

 

Nieuwe onderdelen zijn onder andere de geïntegreerde uitspraaklijn en de buitenschoolse opdrachten.

Inhoud

Het boek bevat elf hoofdstukken, elk met een eigen thema: identiteit, Nederland gezondheid, werk, relaties, reizen, duurzaamheid, onderwijs, taal, geld en kunst.

 

De auteurs bieden de leerstof zeer gevarieerd aan. Er is gekozen voor herkenbare teksten en beeldfragmenten uit het dagelijks leven van gevorderde theoretische geschoolde anderstaligen, met aansprekende opdrachten en actieve werkvormen. Aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen waarmee de cursist kan reflecteren op zijn vaardigheden.

 

De website bij Nederlands in actie bevat veel aanvullend studiemateriaal, waaronder beeld- en geluidsfragmenten en de uitgeschreven teksten daarvan, ingesproken leesteksten en vocabulaire uit het boek, extra opdrachten en lijsten met frequente woorden. Docenten kunnen een handleiding en toetsen aanvragen.

 

Nederlands in actie is het tweede deel van een complete leergang en sluit nog beter aan op het eerste deel Nederlands in gang. Berna de Boer, Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach zijn als docent NT2 schreven onder andere ook Nederlands in gang (0 > A2), Nederlands op niveau (B1 > B2) en Nederlands naar perfectie (B2 > C1). 

Niveau

A2 > B1

Voor hoogopgeleide anderstaligen met NT2-niveau A2.

Doelgroep

Nederlands in actie is een methode voor hoger opgeleiden, zoals uitwisselingsstudenten en expats, maar is ook geschikt voor studenten Nederlands in het buitenland.

Auteurs

Berna de Boer, Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach zijn docenten NT2 bij het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder schreven zij onder meer In de startblokkenNederlands in gang en Nederlands op niveau.

Productdetails
Isbn: 9789046908426
Uitgeverij: Coutinho
Afmetingen: 24.0 x 17.1 x 1.9 cm
Gewicht: 547 gram
Pagina's: 319

Reviews 'Nederlands in actie'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent