Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen
Op weg, Onderweg en Wegwijzer in één
€ 75,00
Uitverkocht
Productoverzicht
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen - Slide 2
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen - Slide 3
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen - Slide 4
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen - Slide 5
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen - Slide 6
Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen - Slide 7

Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen

Op weg, Onderweg en Wegwijzer in één

Ad Bakker, Jenny van der Toorn-Schutte
Uitgave: laptop Niveau: 0-a2
Isbn: D300DIG009074
Direct via e-mail
€ 75,00
Uitverkocht
Beschrijving

N.B.: Dit product draait op Adobe Flash. Hier vindt u een handleiding voor het inschakelen van Flash in uw browser.

 

Wilt u in één keer al het materiaal aanschaffen voor een gedegen examenvoorbereiding op de inburgering? Dit digitale pakket bevat alles wat u nodig heeft voor zowel het  inburgeringsexamen in het buitenland als in Nederland. Alle examenonderdelen komen aan bod: de Toets Gesproken Nederlands, de nieuwe toetsen lezen, schrijven en luisteren, en Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).

 

Bij aanschaf van het digitale pakket krijgt u een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving van Op weg - Online, Onderweg - Online en de KNM examentraining in NT2 SCHOOL. De vragen en de wijze van vraagstelling zijn identiek aan die bij de examens, die ook digitaal worden afgenomen. In alle drie de cursussen krijgt u, dankzij de geïntegreerde audio-ondersteuning, uitgebreide feedback op de oefeningen. Dat maakt dit online pakket uitermate geschikt voor zelfstudie. Met het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen bent u gegarandeerd van een uitstekende voorbereiding.

 

Bij de methode Op weg in het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen zijn vertalingen beschikbaar in het Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Pools, Spaans, Thai en Turks. De woordenlijsten zijn gratis de te downloaden in NT2 SCHOOL.

 

Het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen bereidt cursisten voor op de inburgeringsexamens; het is geen methode om Nederlands te leren. Als het taalniveau te pittig blijkt, kunnen cursisten hun taalkennis verstevigen met een reguliere NT2-methode, zoals Basiscursus 1 (0 > A1) of Basiscursus 2 (A1 > A2) van de Delftse methode.

 

Let op: Online producten zijn niet langer compatibel met Internet Explorer 10. Bovendien werkt het programma niet op tablets en smartphones. Met dit product heeft u 1 jaar toegang tot de online dienst met het lesmateriaal.

Inhoud

Bij aanschaf van het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen ontvangt u een inlogcode waarmee u een jaar lang toegang heeft tot Op weg - OnlineOnderweg - Online en de KNM examentraining in NT2 SCHOOL. Hier zijn ook de woordenlijsten voor Op weg en Onderweg gratis te downloaden.

 

De drie cursussen in het kort

Op weg is een laagdrempelige opstap naar de NT2-leerweg. De methode bereidt beginners voor op de Toets Gesproken Nederlands (TGN) van het inburgeringsexamen in het buitenland. In twintig korte lessen worden alle examenonderdelen getraind: de basiswoordenschat, het luisteren naar gesprekken of berichten en het uitspreken van korte praktische zinnen. Iedere les in Op weg - Online wordt afgesloten door een proefexamen en daarna een extra oefenmodule, waarin alle onderdelen nog eens worden ingeslepen.

 

Onderweg is een voorbereiding op de taalonderdelen van het inburgeringsexamen in Nederland, bestaande uit spreken, schrijven, luisteren en lezen. De training is opgebouwd uit twintig lessen, voorafgegaan door een basisles over de klanken van het Nederlands. Op de lessen volgen negentig extra oefeningen in schrijven, lezen en luisteren. Dankzij de geïntegreerde audio-ondersteuning krijgen cursisten uitgebreide digitale feedback op hun antwoorden. Ook Onderweg biedt proefexamens aan het eind van iedere les. 

 

De KNM examentraining bereidt u voor op het onderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij van beide inburgeringsexamens. De eindtermen zijn in duidelijke taal en puntsgewijs weergegeven. Voor iedere categorie zijn er twintig oefenvragen met verduidelijkende kleurenillustraties. Cursisten krijgen digitale feedback op hun antwoorden. Ter afsluiting is er een proefexamen. Extra proefexamens zijn hier te bestellen.

 

Digitale middelen 

Alle cursussen van het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen zijn compatibel met Mac en Windows, en met de volgende browsers:

  • Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer

 

Het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen maakt gebruik van Flash. Dit programma werkt niet op de iPhone, iPad of in Android.

Niveau

De NT2-examentraining in het Digitale pakket voor het inburgeringsexamenbestaat uit twee onderdelen:

  • Op weg start op niveau 0 en eindigt op niveau A1, het vereiste NT2-niveau voor het inburgeringsexamen in het buitenland.
  • Onderweg start op niveau A1 en eindigt op niveau A2, het vereiste NT2-niveau voor het inburgeringsexamen in Nederland.

 

De KNM examentraining bereidt cursisten voor op het examenonderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij en is een training op NT2-niveau A2.

 

Een reguliere NT2-methode op het niveau van Op weg (0 > A1) is Basiscursus 1 van de Delftse methode. Een taalcursus op niveau van Onderweg (A1 > A2) is Basiscursus 2 van de Delftse methode.

Doelgroep

Het Digitale pakket voor het inburgeringsexamen is bestemd voor cursisten die

  • geen hogere opleiding hebben gevolgd dan de middelbare school
  • zich voorbereiden op het inburgeringsexamen
  • overweg kunnen met een computer en het internet

 

Dit online pakket is bij uitstek geschikt voor zelfstudie, maar gezien de leerdoelen van luisteren en spreken is het belangrijk om ook te werken in groepsverband.

Auteurs

Ad Bakker (Gouda 1955) behoorde tot de eerste lichting van de Mammoetwet toen hij in 1974 zijn atheneumdiploma behaalde. Het jaar daarop deed hij eindexamen Middelbare Tuinbouwschool en begon zijn loopbaan als bloemen- en groenteteeltleraar in het lager tuinbouwonderwijs waarvoor hij de akte LV haalde. Daarnaast studeerde hij in deeltijd MO-A en MO-B Nederlands.

 

In 1982 vertrok hij naar Curaçao om te werken als landbouw praktijkleraar. In 1987 maakte hij de overstap naar Aruba als leraar Nederlands in het havo en vwo onderwijs. In 1988 begon hij aan de toen kersverse studie Arubaans recht aan de rechtenfaculteit die met de Status Aparte werd opgericht. In 1994 studeerde hij af en ging terug naar Nederland. Hij werd schaatsinstructeur en NT2-docent in Amsterdam.

 

Via een aanvullend programma van de Nijmeegse universiteit studeerde hij in 1996 af in het Nederlandse recht. Vanwege deze achtergrond vatte hij een bijzondere belangstelling op voor Maatschappij Oriëntatie. Voor het ROC van Amsterdam ontwikkelde hij een versneld inburgeringsprogramma voor Surinaamse immigranten. Hieruit ontstonden de methodenNederland in zicht en Kom verder!

 

Sinds 2005 richt hij zich volledig op schrijven. Behalve KNS materiaal heeft hij ook de alfabetiseringsmethode AAP gemaakt en de vereenvoudigde versie van De canon van Amsterdam.Voor Naar Nederland schreef hij het alfabetiseringsgedeelte. Sinds 2007 beheert hij de weblog KNS examen. Wekelijks is daarop van zijn hand en column te lezen. Van 2005 tot 2012 was hij begeleider van Kantlijn, de Amsterdamse schrijfclub voor daklozen.

Jenny van der Toorn-Schutte

In 1979 werd Jenny van der Toorn-Schutte als docent Nederlands voor het blok gezet: ze moest een groep Vietnamese bootvluchtelingen Nederlands leren. Gelukkig was er de eerste weken een tolk beschikbaar die haar het verschil kon uitleggen tussen het Vietnamees en het Nederlands: een toontaal tegenover een flexerende taal. Zo ontstond deBasisgrammatica. Tegelijkertijd volgde ze een deeltijdstudie aan de VU: Interculturele Pedagogiek. Daarna volgde nog een doctoraalstudie Toegepaste Taalwetenschap in Nijmegen. 

 

Inmiddels heeft ze vele andere nationaliteiten lesgegeven. Het liefst met haar eigen lesmateriaal: Klare taal, Beeldtaal, Andere taal, Nederland voor Nieuwkomers, Op wegOnderweg en Wegwijzer.

Productdetails
Isbn: D300DIG009074
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam

Reviews 'Digitaal pakket voor het inburgeringsexamen'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent