Terug naar overzicht
NIEUW: woordenschatpakket Plein 16

NIEUW: woordenschatpakket Plein 16 NIEUW: woordenschatpakket Plein 16

Al jaren is er een grote behoefte aan speels en motiverend lesmateriaal speciaal ontwikkeld voor anderstalige jongeren die Nederlands moeten leren. Plein 16 voorziet in die behoefte: een doeltreffend, aansprekend woordenschatpakket met aandacht voor culturele diversiteit. 

Werken met Plein 16

Werken met Plein 16 Werken met Plein 16

Het woordenschatpakket Plein 16 is zowel binnen als buiten het Nederlandse taalgebied te gebruiken. De focus ligt op woordenschat en mondelinge communicatie en het gevarieerde aanbod zorgt voor veel afwisseling. Ben jij benieuwd naar de inhoud van Plein 16 en naar hoe je het woordenschatpakket kunt inzetten in de klas?

Plein 16 ontdekken

Plein 16 ontdekken Plein 16 ontdekken

Het woordenschatpakket Plein 16 bestaat uit een leerlingenboek en een bijbehorende website. Het boek en de website staan vol verhalen, opdrachten, liedjes, taalriedels, uitspraakoefeningen, quizzen, interviews, tips, spelletjes en extra materiaal. Neem hier alvast een kijkje in Plein 16

Tips van de auteurs

Tips van de auteurs Tips van de auteurs

Ga jij met Plein 16 aan de slag en wil je nog meer uit het materiaal halen? De auteurs stelden drie praktische tips voor je op. Bekijk ze hier! 

Plein 16 inzetten in jouw lessen? Plein 16 inzetten in jouw lessen?

Download dan HIER de docentenhandleiding.

Beoordelingsexemplaar Beoordelingsexemplaar

Ben je NT2-docent én geef je les aan groepen van 10 cursisten of meer? Dan kun je bij ons een beoordelingsexemplaar van Plein 16 aanvragen met 50% korting. 

Over de auteurs Over de auteurs

Maak kennis met de makers van Plein 16, Kim Koelewijn en Peter Schoenaerts.