Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Werken met Plein 16

Plein 16 is een woordenschatpakket voor jongeren van 12 tot 16 jaar die Nederlands leren. Het woordenschatpakket is zowel binnen als buiten het Nederlandse taalgebied te gebruiken. De focus ligt op woordenschat en mondelinge communicatie en het gevarieerde aanbod zorgt voor veel afwisseling. Plein 16 is ontwikkeld door Kim Koelewijn en Peter Schoenaerts en is tot stand gekomen met input van Okan- en ISK-docenten. 

Leerlingenboek en bijbehorende website

Plein 16 bestaat uit een leerlingenboek en een bijbehorende website. In het leerlingenboek vind je de teksten van de verhalen, liedjes en taalriedels, de woordenlijsten met woorden en taalhandelingen uit de teksten, de verwerkingsopdrachten in de vorm van invuloefeningen en de uitspraakoefeningen. Op de bijbehorende website vind je de handleiding, de antwoorden van de oefeningen uit het leerlingenboek, de woordenlijsten, een quiz bij elk thema, de audio van de verhalen, interviews, taalriedels en uitspraakoefeningen, de liedjes en extra materiaal (zoals bordspellen). 

 

Webinar over Plein 16

Ben jij benieuwd naar de inhoud van Plein 16 en naar hoe je het woordenschatpakket in kan zetten in de klas? Kijk dan onderstaand webinar van auteur Kim Koelewijn!

Aan de slag met Plein 16