Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Naadloos overstappen op de nieuwe DISK 2022 omslagfoto. Tienermeisje met een laptop voor zich die in de camera kijkt

Naadloos overstappen op de nieuwe DISK 2022

We zijn trots op onze nieuwe DISK 2022 die vanaf 5 september in onze webshop te bestellen is! Maar wat betekent dit voor de ISK en OKAN in de praktijk? Welke versie van DISK koop je voor welke leerling? We geven je graag tips over hoe je het beste kan overstappen op de nieuwe DISK 2022.  

In het kort: dit is er veranderd 

DISK 2022 is DISK zoals je het gewend bent, maar dan beter! De methodiek en de volgorde van de hoofdstukken zijn namelijk hetzelfde gebleven. 

De grootste verschillen zitten hem in het uiterlijk, maar ook in het schrappen van het hoofdstuk Naar school, en het verbeteren en vernieuwen van  de hoofdstukken Verliefd zijn en Ruzie. Heb je aanvullend materiaal gemaakt? Dan kun je een heel groot deel hetzelfde houden. Alleen voor bovengenoemde 2 thema’s moet je wellicht wat aanpassen. 

 

Wil je meer in detail weten wat er allemaal hetzelfde is gebleven én veranderd in de nieuwe DISK? Lees dan dit artikel.   

 

Welke DISK kan ik het beste voor mijn leerlingen bestellen? 

Dat hangt een beetje af van de situatie. We schetsen een paar situaties: 

 

Leerlingen die nog nooit met DISK gewerkt hebben. 

Wanneer je met een nieuwe klas begint, raden we aan om licenties voor de nieuwe DISK 2022 aan te schaffen. De oude DISK blijft nog wel even bestelbaar, maar dat houdt op medio 2023.

 

Leerlingen die een lopende licentie hebben en die bijna klaar zijn met DISK 2018

Leerlingen die een lopende licentie hebben en bijna klaar zijn met DISK, kunnen beter de oude DISK afmaken.   

 

Leerlingen waarbij de licentie afloopt en die bijna klaar zijn met DISK 2018

Deze leerlingen zouden een halfjaarlicentie van de oude DISK 2018 kunnen nemen. Het voordeel hiervan is dat de voortgang van deze leerlingen blijft staan en dat is wel zo motiverend voor leerlingen die al bijna klaar zijn met DISK.

 

Leerlingen waarvan de licentie van DISK 2018 afloopt en die nog een langere tijd in DISK moeten werken 

Leerlingen waarbij de licentie van DISK 2018 afloopt, maar die nog (lang) niet klaar zijn met DISK, kunnen het beste overstappen op de nieuwe DISK 2022. Maak dan wel even een screenshot van de voortgang in de oude DISK 2018, want deze wordt niet automatisch meegenomen naar de nieuwe DISK.

 

Omdat de thema's in de oude en nieuwe DISK grotendeels inhoudelijk hetzelfde zijn gebleven, kunnen leerlingen in de nieuwe DISK 2022 gewoon doorgaan met het thema waar ze gebleven waren in de oude DISK 2018, of het daaropvolgende thema. 

 

Voor de zomervakantie hebben een aantal leerlingen nog een oude versie van DISK geactiveerd, maar ik wil dat ook deze leerlingen overstappen op de nieuwe DISK 2022. Hoe pak ik dat aan? 

Heb je leerlingen die voor de zomervakantie een DISK 2018 licentie hebben geactiveerd, maar wil je liever dat deze leerlingen aan de slag gaan met de nieuwe DISK 2022? Stuur dan even een mailtje naar nt2sales@boom.nl

 

Ik heb nog heel veel ongebruikte DISK 2018 licenties, maar ik wil graag overstappen op de nieuwe DISK 2022. Wat kan ik doen? 

Stuur dan even een mailtje naar nt2sales@boom.nlDan kijken we naar een passende oplossing.