Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
De taaltrap
De taaltrap
Nederlands voor anderstalige kinderen
€ 39,95
Productoverzicht
De taaltrap
De taaltrap  - Slide 2
De taaltrap  - Slide 3
De taaltrap  - Slide 4
De taaltrap  - Slide 5
De taaltrap  - Slide 6

De taaltrap

Nederlands voor anderstalige kinderen

Jenny van der Toorn-Schutte
Uitgave: boekUitgave: laptop Niveau: 0-a1
Isbn: 9789461052490
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Het beheersen van de schooltaal is een voorwaarde om goed mee te kunnen doen op school. Buitenlandse kinderen die naar een Nederlandse school gaan, zullen hier dan ook tegen aan lopen. Voor hen is er De taaltrap. Met De taaltrap leren kinderen vanaf acht jaar woorden en zinnen die te maken hebben met naar school gaan, zodat ze snel en goed kunnen aansluiten in de klas.

De docentenhandleiding bij De taaltrap vind je op www.detaaltrap.nl

 

Let op: Online producten zijn niet langer compatibel met Internet Explorer 10. Bovendien werkt het programma niet op tablets en smartphones. Met dit product heb je 1 jaar toegang tot de online dienst met het lesmateriaal.

Inhoud

De taaltrap bestaat uit een werkboek dat bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat twintig lessen en is bedoeld voor kinderen tussen acht en tien jaar. Er worden onderwerpen behandeld die goed aansluiten bij de belevingswereld van anderstalige kinderen die voor het eerst in Nederland naar school gaan, van tellen, het alfabet, kleuren en klokkijken tot dieren, vervoer, familie en natuurlijk onderwijs.

 

Het tweede deel bestaat ook uit twintig lessen die voortborduren op die uit het eerste deel. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen tussen tien en twaalf. Deze lessen bieden iets meer en moeilijkere woorden en oefeningen. De Nederlandse grammatica komt in dit deel ook aan de orde.

Inclusief online
Bij aanschaf van dit product ontvang je een code die je toegang geeft tot het extra online materiaal. 

Niveau

De taaltrap is geschikt voor beginners van allerlei niveaus. De methode sluit aan bij het niveau aan het einde van de basisschool, voor de leeftijdsgroep 8-12.

Doelgroep

Anderstaligen tussen de 8 en 12 jaar. De methode is bedoeld voor kinderen die Nederlands moeten leren.

Auteurs

Jenny van der Toorn-Schutte
In 1979 werd Jenny van der Toorn-Schutte als docent Nederlands voor het blok gezet: ze moest een groep Vietnamese bootvluchtelingen Nederlands leren. Gelukkig was er de eerste weken een tolk beschikbaar die haar het verschil kon uitleggen tussen het Vietnamees en het Nederlands: een toontaal tegenover een flexerende taal. Zo ontstond deBasisgrammatica. Tegelijkertijd volgde ze een deeltijdstudie aan de VU: Interculturele Pedagogiek. Daarna volgde nog een doctoraalstudie Toegepaste Taalwetenschap in Nijmegen. 

 

Inmiddels heeft ze vele andere nationaliteiten lesgegeven. Het liefst met haar eigen lesmateriaal: Klare taal, BeeldtaalNederland voor Nieuwkomers, Op wegOnderweg en Wegwijzer.

Productdetails
Isbn: 9789461052490
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 29.9 x 21.0 x 1.1 cm
Gewicht: 688 gram
Docentexemplaar aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis of tegen een gereduceerd tarief een docentexemplaar van deze uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'De taaltrap '

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent