Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Woordenschatverwerving voor anderstalige kinderen

Woordenschatverwerving voor anderstalige kinderen

Op woensdagmiddag 7 november 2018 organiseert Boom NT2 de workshop Woordenschatverwerving voor anderstalige kinderen voor docenten in het primair onderwijs. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, wees er snel bij!

Kinderen motiveren en hen woordenschat aanleren door middel van spelletjes, liedjes en meer

Een nieuwe taal leren is moeilijk, en soms zelfs een beetje eng. Kinderen begrijpen vaak niet wat er in de les wordt verteld en zijn soms bang om iets in het Nederlands te zeggen, omdat ze geen fouten willen maken. Het vraagt veel van de leerkracht om deze kinderen te motiveren en ze aan te moedigen om mee te doen. Het is daarom belangrijk om als docent een verzameling leuke en afwisselende activiteiten tot je beschikking te hebben waar je altijd op terug kunt vallen tijdens de les.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze workshop geeft Kim Koelewijn ideeën voor balspelletjes, bordspellen, activiteiten bij liedjes, kaartspelletjes, toneelstukjes, knutselopdrachten, goocheltrucs en nog veel meer. En natuurlijk zijn de activiteiten niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Ze haalt hierbij inspiratie uit onder andere publicaties als Hotel Hallo, Nog Meer Hotel Hallo en Smartlappen Voor Kinderen (nog te verschijnen).

Over de trainer

Kim Koelewijn studeerde klinische kinderpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de Pabo-opleiding aan de Hogeschool InHolland. Ze schreef Hotel Hallo en Nog Meer Hotel Hallo en woont met haar gezin in New York waar ze Nederlandse les geeft aan anderstaligen. 

Praktische informatie

Datum: woensdag 7 november 2018woordenschatverwerving grijs
Tijd: 14.30-16.30 uur
Prijs: GRATIS
Locatie: Boom uitgevers Amsterdam, Amsterdam

Aanmelden

Direct aanmelden >