Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Focus op taal
Focus op taal
Basisboek voor docenten Nederlands als tweede taal
€ 29,95
Productoverzicht
Focus op taal
Focus op taal - Slide 2
Focus op taal - Slide 3
Focus op taal - Slide 4
Focus op taal - Slide 5
Focus op taal - Slide 6
Focus op taal - Slide 7
Focus op taal - Slide 8
Focus op taal - Slide 9
Focus op taal - Slide 10
Focus op taal - Slide 11
Focus op taal - Slide 12
Focus op taal - Slide 13
Focus op taal - Slide 14
Focus op taal - Slide 15

Focus op taal

Basisboek voor docenten Nederlands als tweede taal

Marijke Huizinga, Alice van Kalsbeek
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789089537980
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Focus op taal is een basisboek voor docenten Nederlands als tweede taal. Het boek verbindt informatie over het Nederlandse taalsysteem op een heldere en praktische wijze met taal leren en met taaldidactiek. Iedere NT2-docent of taalvrijwilliger die werkt met cursisten van niveau 0 tot niveau A2, kan het gebruiken. Ook ervaren lesgevers kunnen van Focus op taal profiteren - als naslagwerk bijvoorbeeld -, evenals deelnemers aan opleidingen voor NT2-docent. 

 

De auteurs hebben een lange carrière in het universitaire NT2- en NVT-onderwijs achter de rug. Ze behoren tot de pioniers van het onderwijs Nederlands aan anderstaligen en hebben tal van publicaties op hun naam staan, waaronder gerenommeerde leergangen Nederlands als tweede taal (Code Plus en IJsbreker Plus). Ze deden samen praktijkonderzoek in NT2-groepen (Kijk op de Klas).

 

Het online product is geschikt voor laptop en pc, de werking op smartphones en tablets kan niet worden gegarandeerd. Deze online dienst werkt binnen de meest gangbare internetbrowsers.  

Inhoud

Uit de lesobservaties van de auteurs dienden de onderwerpen die in dit boek aan bod komen zich vanzelf aan. Docenten krijgen praktische handvatten om adequate feedback te kunnen geven en om taalvragen van cursisten goed te kunnen beantwoorden. Het gaat onder andere over woordenschat, uitspraak, grammatica, feedback, rol van de moedertaal, soorten fouten, woordenboekgebruik. De hoofdstukken kennen een vaste indeling, waardoor het boek overzichtelijk is.

 

Focus op taal biedt iedere taalbegeleider, professioneel of vrijwillig, alles in een: informatie over taalverschijnselen, taalleren, de eigen taal van de cursist en taaldidactiek. Het kan in combinatie met bestaand lesmateriaal worden gebruikt en vormt ook een uitstekende basis voor deskundigheidsbevordering.

Doelgroep

Docenten NT2 en taalvrijwilligers.

Auteurs

Huizinga, Marijke

Kalsbeek, Alice van

Productdetails
Isbn: 9789089537980
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.0 x 17.0 x 1.1 cm
Gewicht: 325 gram

Reviews 'Focus op taal'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent