Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Kalsbeek - Focus op cultuur
Kalsbeek - Focus op cultuur
Basisboek voor NT2-docenten en taalvrijwilligers
€ 29,95
Productoverzicht
Kalsbeek - Focus op cultuur

Kalsbeek - Focus op cultuur

Basisboek voor NT2-docenten en taalvrijwilligers

Alice van Kalsbeek
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789024430413
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Door welke bril kijk je naar de wereld? En naar anderstaligen? En door welke bril kijken zij?

 

In het taalonderwijs aan en de begeleiding van anderstaligen spelen veel cultureel bepaalde opvattingen en gedragingen een rol. Dat gebeurt veelal onbewust. Het is belangrijk dat NT2-docenten en taalvrijwilligers zich hier bewust van worden. In Focus op cultuur behandelt auteur Alice van Kalsbeek op een toegankelijke manier de relatie tussen taal en cultuur, tussen cultuur en communicatie en tussen cultuur en taalonderwijs. Dit doet ze aan de hand van voorbeelden. Ze blijft dicht bij de (les)praktijk.

Inhoud

Focus op cultuur bestaat uit tien hoofdstukken die zijn gegroepeerd in vier blokken: Wat is cultuur? Cultuur en communicatie, Cultuur en taal, Cultuur en NT2 onderwijs. Ieder blok begint met een inleiding waarin de samenhang tussen de hoofdstukken wordt uiteengezet. 

 

De hoofdstukken zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd. Ze bevatten een theoretisch gedeelte. De theorie wordt laagdrempelig en zonder jargon aangereikt en deze wordt direct gekoppeld aan de NT2 lespraktijk van alledag en aan een schat van aansprekende voorbeelden uit radio- en tv-programma’s, liedjes, romans en krantenartikelen. Bij ieder onderdeel zijn enkele vragen opgenomen waarmee je kunt reflecteren op een tekst, op je eigen gedrag of op je eigen praktijk.

Auteurs

Alice van Kalsbeek

 

De auteur heeft een lange carrière in het universitaire NT2- en NVT-onderwijs achter de rug. Ze behoort tot de pioniers van het onderwijs Nederlands aan anderstaligen en heeft tal van publicaties op haar naam staan, waaronder gerenommeerde leergangen Nederlands als tweede taal (Code Plus en IJsbreker Plus). Ook deed ze praktijkonderzoek in NT2-groepen (Kijk op de Klas).

Productdetails
Isbn: 9789024430413
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.1 x 17.0 x 0.9 cm
Gewicht: 245 gram
Pagina's: 112
Druk: eerste

Reviews 'Kalsbeek - Focus op cultuur'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent