Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
De Delftse methode voor docenten
De Delftse methode voor docenten
Didactiek, gebruik en implementatie
€ 39,90
Uitverkocht
Productoverzicht

De Delftse methode voor docenten

Didactiek, gebruik en implementatie

Alied Blom
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789085069942
€ 39,90
Uitverkocht
Beschrijving

Met de Delftse methode leer je snel en doeltreffend Nederlands. Hoe doe je dat? Je leert vooral de meest gebruikte woorden en handige zinnetjes in een rijke context. Die kun je meteen in de praktijk gebruiken. Je kunt al na een paar lessen gesprekjes voeren en goed antwoord geven op veel gestelde vragen. Een nieuwe taal leer je immers het beste door die taal zo veel mogelijk te gebruiken. Dat is de basis van de Delftse methode. Deze handleiding zal alle docenten overtuigen van de kracht van de methode. Het is een handreiking voor iedereen die ervan het fijne wil weten.

 

De Delftse methode is gebaseerd op een paar principes die het doelmatig leren van een nieuwe taal waarborgen. We lichten alvast een tipje van de sluier op:

 

• leer de meest frequente woorden;
• leer woorden in een zinvolle context;
• leer de regels van de taal door goed naar de voorbeelden in de grammatica te kijken;
• leer de taal niet alleen door teksten te lezen, maar ook door veel te luisteren;
• leer volgens een vast plan: teksten lezen, luisteren, over teksten  praten, toets  afleggen. 

 
Meer weten?
Bekijk hier de introductie voor docenten.

Inhoud

De Delftse methode voor docenten geeft een uitgebreid overzicht van de didactische achtergrond en werking van de Delftse methode. Het boek bevat de lesuitwerkingen van lessen 1-10 van Nederlands voor buitenlanders. Deze lesuitwerkingen staan vol praktische tips en ideeën. Het boek geeft daarnaast antwoord op tientallen veelgestelde vragen over de Delftse methode: Hoe bereid ik mijn lessen voor? Hoe krijg ik mijn studenten aan de praat? Hoe behandel ik de grammatica? Aansluitend op het boek kunt u op de bijbehorende website de lesuitwerkingen van de lessen 11-43 van Nederlanders voor buitenlanders downloaden. Ook vindt u hier een lijst met extra gespreksonderwerpen in de vragen en oefeningen in het Oefenboek van Nederlanders voor buitenlanders en uitgebreide suggesties voor het indelen van uw Delftse methode lessen.

Doelgroep

De Delftse methode voor docenten is de handleiding voor alle docenten die werken of willen werken met de Delftse methode. De nadruk ligt op de mogelijkheden die het materiaal biedt voor conversatie, verdieping, grammaticale oefeningen en verschillende werkvormen. Ook is er aandacht voor succesfactoren en praktische problemen.

Auteurs

Alied Blom

Productdetails
Isbn: 9789085069942
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 21.1 x 17.4 x 1.3 cm
Gewicht: 291 gram

Reviews 'De Delftse methode voor docenten'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent