Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

NT2 Portfolio

Laat zien wat je kunt met het NT2 Portfolio!

Het NT2 Portfolio: een gloednieuwe tool in NT2 School. Met deze tool kun je in NT2 School mappen met competenties aanmaken. Hierin kunnen cursisten uit je klas eenvoudig bewijzen met berichten uploaden. Dit kan gewoon met de telefoon of op een pc. Ze kunnen foto's, video's, spraak- of tekstberichten maken. Het NT2 Portfolio is zeer geschikt voor gebruik door cursisten in de Z-route en in andere competentiegerichte trajecten. 

Starten met het NT2 Portfolio

Je kunt nu met het NT2 Portfolio aan de slag als je werkt via NT2 school. Het is belangrijk dat je een docentaccount hebt en dat je cursisten met wie je informatie wilt uitwisselen ook in jouw digitale klas zitten in NT2 School.

 

 • Bestel voor jezelf en je cursisten codes in de webshop.
 • Vervolgens activeer je het NT2 Portfolio in NT2 School.
 • Dan open je de klas en activeer je het portfolio in je klas.
 • Activeer het portfolio nu ook voor je cursisten in jouw klas met losse codes.
 • Iedereen kan er nu bij.

 

Wat kan ik nu?

Als je het NT2 Portfolio opent, kun je als docent een map maken. Daarin kun je allemaal opdrachten (vragen, doelen, eisen, thema’s) voor je cursisten plaatsen. Je maakt bijvoorbeeld een map aan met de naam ‘Opvoeden’. En daarin stop je de doelen:

 

 • Ik kan de nieuwsbrief van de school van mijn kind lezen.
 • Ik kan mijn kind schriftelijk ziekmelden op school.

 

Als je deze doelen opslaat, kunnen de cursisten in je klas die zien. Zij kunnen op hun beurt met de opdrachten aan de slag gaan en dat wat ze hebben gemaakt opslaan en verzenden, waarna jij ziet wat ze hebben gemaakt. Leuk om met de cursist te bespreken of in de klas te laten zien (als de cursist in kwestie dat leuk vindt natuurlijk).

 

NT2 Portfolio: wat kan de cursist?

Cursisten kunnen het portfolio heel handig openen op hun telefoon, maar op een pc kan het ook. Ze kunnen gelijk laten zien wat ze al kunnen: met een foto, een filmpje of een geluidsopname. Dat stuurt een cursist in het portfolio naar zijn of haar docent. Ze kunnen hun portfolio blijven uitbreiden en eraan blijven werken. Het is makkelijk om ingestuurde dingen ook weer te verwijderen. Het is het persoonlijke portfolio van de cursist.

 

Wat kan ik verder verwachten van het NT2 Portfolio?

Voor nu is het NT2 Portfolio een basistool waarmee cursisten gemakkelijk zelf gemaakt materiaal kunnen delen met hun docent (Kijk! Ik kan dit). Dit heb je nodig:

 

 • Een docentaccount in NT2 School.
 • Een klas met je cursisten in NT2 School.

 

Belangrijke informatie:

 • Het NT2 Portfolio is een betaald product. De verkoopprijs is € 14,95 per cursist, per jaar (er is ook een halfjaarlicentie voor 9,95). Ook de docent heeft een licentie nodig. De normale staffelkortingen zijn van toepassing.
 • Voor afloop van de licentie wordt de gebruiker op de hoogte gesteld. Een licentie kan verlengd worden of al het materiaal kan in één keer gedownload worden.
 • Als de licentie is afgelopen, houdt de gebruiker het recht om zijn portfolio in te zien. Er kunnen geen nieuwe bewijzen worden toegevoegd.