Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Beroepenkaarten
Beroepenkaarten
Instrument voor beroepenoriëntatie
€ 27,50
Productoverzicht
Beroepenkaarten

Beroepenkaarten

Instrument voor beroepenoriëntatie

Tessa Boff Tonella
Uitgave: spel Niveau: vanaf-a1
Isbn: 9789024407606
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Over de beroepenkaarten

Voor anderstaligen die in Nederland komen wonen is het niet altijd duidelijk hoe het werkveld er in Nederland uitziet. Welke beroepen zijn er? Welke sectoren zijn er? Met de beroepenkaarten heb je een instrument om hier inzage in te geven. De kaarten kunnen worden ingezet in het traject richting het examenonderdeel Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) of in het algemeen bij loopbaantrajecten.


De beroepenkaarten zijn bedoeld als instrument om verder in gesprek te gaan over de beroepen en de interesses van de deelnemer. Hierbij kan de afbeelding van het beroep net zo goed het uitgangspunt zijn als de naam van het beroep. Met de kaarten kunnen de deelnemers: 

  • een concreet overzicht krijgen van de beroepen per sector. De 14 sectoren hebben ieder een eigen kleur. Er zijn 10 beroepen gekozen per sector. In totaal zijn er 144 beroepenkaarten. Er is overwegend gekozen voor beroepen op mbo niveau en lager.
  • werken aan de opbouw van een beroepenwoordenschat. Alle beroepen worden visueel ondersteund aan de hand van foto’s. Hierdoor krijgt de deelnemer een beeld van hoe het beroep in Nederland eruit ziet. De kaarten zetten zo makkelijk aan tot praten.
  • meer inzicht krijgen in hun voorkeuren voor bepaalde beroepen en sectoren.

 

Er zijn veel verschillende werkvormen mogelijk bij de beroepenkaarten. Een overzicht van mogelijke werkvormen kun je downloaden via de roze link Docentenhandleiding die je links ziet.

 

Webinar Werken met de beroepenkaarten

Meer weten over de beroepenkaarten en hoe je ze kunt inzetten? Bekijk de webinar Werken met beroepenkaarten, waarin auteur Tessa Boff Tonella je de mogelijkheden laat zien.

Inhoud

De beroepenkaarten zitten in een kant-en-klaar doosje dat je gemakkelijk in je tas steekf of bewaart in je bureaula.

 

Er zijn 144 beroepenkaarten verdeeld over 14 sectoren; schoonmaak, bouw, plant en dier, transport en logistiek, persoonlijke verzorging, techniek, administratie en facilitaire dienstverlening, zorg, onderwijs en pedagogiek, detailhandel, creativiteit, industrie en productie, horeca en gastvrijheid, en handhaving en veiligheid. Iedere sector heeft een eigen kleur. Ook is er één lege kaart die zelf kan worden ingevuld met een beroep.

 

Niveau

De beroepenkaarten zijn zowel geschikt voor anderstaligen vanaf niveau A1 als moedertaalsprekers van het Nederlands. 

Doelgroep

De beroepenkaarten zijn bedoeld voor iedereen die een instrument zoekt om in beeld te krijgen welke beroepen en welke sectoren er in Nederland zijn. De kaarten zijn daarmee bij uitstek geschikt voor cursisten die zich in het kader van het examenonderdeel Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA) moeten oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 

Tegelijkertijd kunnen de kaarten ook prima worden ingezet in loopbaantrajecten op ROC’s en scholen.

Auteurs

Tessa Boff Tonella heeft zich tijdens haar master Pedagogische wetenschappen gespecialiseerd in volwasseneducatie. Ze heeft ervaring in het geven van empowerment- en loopbaantrainingen aan allochtone groepen. In 2016 heeft ze de Boom NT2 Academie opgericht en geeft ze trainingen aan docenten gericht op Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Daarnaast is ze accountmanager bij Boom NT2 en geeft ze diverse methodentrainingen.

Productdetails
Isbn: 9789024407606
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 9.5 x 6.3 x 5.3 cm
Gewicht: 194 gram
Pagina's: 20
Druk: 1e druk

Reviews 'Beroepenkaarten'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent