Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Voor-schriften
Voor-schriften
NT2-cursus brieven schrijven
€ 30,95
Productoverzicht
Voor-schriften
Voor-schriften - Slide 2
Voor-schriften - Slide 3
Voor-schriften - Slide 4
Voor-schriften - Slide 5
Voor-schriften - Slide 6
Voor-schriften - Slide 7
Voor-schriften - Slide 8
Voor-schriften - Slide 9
Voor-schriften - Slide 10
Voor-schriften - Slide 11
Voor-schriften - Slide 12
Voor-schriften - Slide 13
Voor-schriften - Slide 14
Voor-schriften - Slide 15

Voor-schriften

NT2-cursus brieven schrijven

Hanneke Lentz, Kees Sluis, Marion Klapwijk, Siel van der Ree
Uitgave: boek Niveau: vanaf-a1
Isbn: 9789053529331
Levertijd 4-7 werkdagen
Beschrijving

Voor-schriften is een elementaire schrijfcursus. Uitgangspunt is dat de cursisten ook in het schrijfonderwijs een ontwikkeling moeten doormaken van reproductief naar productief. Er wordt aandacht besteed aan schrijfconventies, woordenschat, idioom en grammatica. De cursisten leren persoonlijke en zakelijke brieven schrijven en formulieren invullen. Ook is er een hoofdstuk over e-mailen. 

Inhoud

Voor-schriften bestaat uit 3 delen: persoonlijke brieven, formulieren en zakelijke correspondentie. Stap voor stap leren cursisten hun eigen brieven en e-mails schrijven, van ansichtkaarten, uitnodigingen en bedankbriefjes tot klachtenbrieven, brieven aan officiële instanties en sollicitatiebrieven. Het boek bevat vele voorbeelden en is daardoor ook geschikt als naslagwerk. Voorin het boek is een handleiding voor docenten opgenomen.

Niveau

Voor-schriften is bedoeld als een elementaire schrijfcursus voor moeder- als voor tweede taalsprekers. In het geval van tweede taalsprekers zijn deel 1 en 2 geschikt voor beginners en deel 2 en 3 voor halfgevorderden. Cursisten dienen een basiskennis van de Nederlandse spelling en vocabulaire te hebben om met dit boek te kunnen werken.

Doelgroep

Buitenlandse én Nederlandse cursisten leren met deze uitgave eenvoudige correspondentie voeren. Door de stapsgewijze opzet is de methode te gebruiken door zowel volwassen als jongere cursisten. Om met Voor-schriften te kunnen werken is het nodig dat cursisten het Nederlands begrijpen en de nodige spellings- en woordbeeldoefeningen achter de rug hebben.

Auteurs

Hanneke Lents

Kees Sluis

Marion Klapwijk

Siel van der Ree

Productdetails
Isbn: 9789053529331
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.5 x 17.4 x 1.1 cm
Gewicht: 347 gram
Pagina's: 150

Reviews 'Voor-schriften'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent