Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Dichter bij de taal
Dichter bij de taal
Nederlands leren met liedjes en poëzie
€ 29,95
Productoverzicht
Dichter bij de taal
Dichter bij de taal - Slide 2
Dichter bij de taal - Slide 3
Dichter bij de taal - Slide 4
Dichter bij de taal - Slide 5
Dichter bij de taal - Slide 6
Dichter bij de taal - Slide 7
Dichter bij de taal - Slide 8
Dichter bij de taal - Slide 9
Dichter bij de taal - Slide 10
Dichter bij de taal - Slide 11
Dichter bij de taal - Slide 12

Dichter bij de taal

Nederlands leren met liedjes en poëzie

Folkert Kuiken, Josine Burgers
Uitgave: boekUitgave: website Niveau: a2-b1Niveau: a2Niveau: b1
Isbn: 9789024421879
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Met Dichter bij de taal werk je aan de hand van klassieke en moderne gedichten en liedjes op speelse wijze aan de taalvaardigheid van je cursisten.

Woorden en grammaticale structuren uit een nieuwe taal blijven goed hangen als ze in een authentieke en aantrekkelijke context aangeboden worden. In Dichter bij de taal fungeren hedendaagse (muzikale) werken als Brabant en klassiekers als Als de liefde niet bestond als bron voor oefeningen op het gebied van spreken, schrijven, lezen, luisteren, woordenschat, grammatica en de Nederlandse cultuur.

 

Dichter bij de taal bestaat uit twintig lessen. In elke les staat een ander lied of gedicht centraal. Nieuwe woorden en grammaticale structuren worden aan de hand van de tekst van dat lied of gedicht uitgelicht. Via uiteenlopende thema's als liefde, familie, opvoeding, verdriet en troost brengt dit boek de anderstalige letterlijk 'dichter bij de taal'. De lessen vergroten de taalvaardigheid en nodigen daarnaast uit tot interculturele uitwisseling.

Inhoud

Dichter bij de taal bevat oefeningen op de niveaus A2 en B1, en behandelt zowel de vaardigheden luisteren, lezen, spreken en schrijven, als de woordenschat en grammatica.  In elke les staat weer een ander Nederlands gedicht of lied centraal, waaraan steeds een grammaticaal verschijnsel en een cultureel thema verbonden is. Met behulp van de oefeningen op de bijbehorende werkbladen kunt u op een afwisselende en verfrissende manier werken aan het Nederlands van uw cursisten.

Niveau

A2 > B1

Doelgroep

Gevorderde anderstaligen op niveau A2-B1, die hun taalvaardigheid willen vergroten.  

Auteurs

Dichter bij de taal is ontwikkeld door studenten van de master Nederlands als tweede taal en Meertaligheid aan de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van Folkert Kuiken. 

Productdetails
Isbn: 9789024421879
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.0 x 17.0 x 1.0 cm
Gewicht: 292 gram
Pagina's: 96
Druk: 1

Reviews 'Dichter bij de taal'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent