Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Lesvaardig
Lesvaardig
Basisdidactiek NT2
€ 34,95
Productoverzicht
Lesvaardig
Lesvaardig - Slide 2
Lesvaardig - Slide 3
Lesvaardig - Slide 4
Lesvaardig - Slide 5
Lesvaardig - Slide 6
Lesvaardig - Slide 7
Lesvaardig - Slide 8
Lesvaardig - Slide 9
Lesvaardig - Slide 10
Lesvaardig - Slide 11

Lesvaardig

Basisdidactiek NT2

Lidy Zijlmans
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789461058614
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Hoe richt je je NT2-les het beste in? Heb je je klassenmanagement op orde? Hoe geef je het beste feedback? Hoe ga je om met je leergang, geef je instructies en zet je werkvormen in? Het beroep van NT2-docent vraagt om 'lesvaardigheid': een flexibele houding, inzicht in de stof en in de student. Daarom geeft dit boek de (beginnende) NT2-docent praktische handvatten die hem of haar direct helpen bij het kundig lesgeven aan anderstaligen, waarbij bovendien volop rekening wordt gehouden met de verschillende belangen, wensen en achtergronden van de leerders. 

 

In LESvaardig worden aan de hand van herkenbare situaties uit de lespraktijk didactische competenties uitgelicht. De gebruikers krijgt opdrachten aangereikt die hem of haar helpen bij het verwerven van inzicht in verschillende les- en leerprocessen. Ook wordt in LESvaardig aangezet tot reflectie op het eigen handelen en gestimuleerd tot uitwisseling van ervaringen met studiegenoten of collega's. Dit boek geeft de docent ideeën die direct in de les kunnen worden toegepast over uiteenlopende onderwijsaspecten, van het controleren van presentatie tot het zorgen voor input en het opgeven van huiswerk. Het staat vol met praktische tips voor succesvolle NT2-lessen en voor een betere begeleiding van anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal. 

Inhoud

Dit boek telt zes hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bestaat uit:

 

  • De inleiding, waarin verwezen wordt naar de docentcompetenties uit het profiel voor de docent NT2 die in het hoofdstuk aan de orde zullen komen.
  • Een casus, gevolgd door enkele vragen die tot doel hebben de gebruiker kennis te laten maken met het thema. De lezer, die mogelijk al als docent of stagiair werkzaam is in het NT2-onderwijs, wordt vervolgens uitgenodigd te reflecteren op de eigen praktijk en live of via het internetforum in gesprek te gaan met studiegenoten of collega’s.
  • Achtergronden; achtergrondinformatie verhelderd met voorbeelden uit de praktijk. Er is naar gestreefd de achtergrondinformatie kort en bondig te houden. Dit boek legt immers het accent op het pedagogisch-didactische aspect van lesgeven, in plaats van op de theoretische kennis over taalverwerving. Voor wie toch dieper wil gaan worden bij de achtergrondinformatie ‘kenniskaders’ en literatuurverwijzingen gegeven.
  • Praktische tips voor het lesgeven zelf: een stappenplan voor het voorbereiden van een les, praktische aanwijzingen voor het geven van instructies, et cetera. Deze tips zijn bedoeld om direct mee aan de slag te gaan ofwel om nog eens na te lezen wanneer je als docent ergens tegenaan loopt.
  • Eindopdrachten om verder te oefenen met de vaardigheden die in het hoofdstuk zijn besproken.
Doelgroep

LESvaardig is bedoeld voor NT2-docenten. 

 

In het bijzonder richt LESvaardig zich op NT2-docenten in opleiding en beginnende docenten met maximaal vijf jaar werkervaring, maar zonder algemene pedagogische of didactische kennis. Met dit boek wordt hen inzicht en oefening geboden in zowel algemene als vanspecifieke didactische vaardigheden. Ook voor vrijwilligers in het NT2-onderwijs is LESvaardig heel geschikt.

 

LESvaardig kan gebruikt worden in opleidingen tot NT2-docent, maar is ook geschikt voor zelfstudie.

Auteurs

Lidy Zijlmans

Productdetails
Isbn: 9789461058614
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 24.1 x 17.2 x 1.1 cm
Gewicht: 302 gram

Reviews 'Lesvaardig'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent