Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Schrijfwijzer
Schrijfwijzer
Inclusief digitale oefeningen en zoekfunctie
€ 45,95
Uitverkocht
Productoverzicht
Schrijfwijzer
Schrijfwijzer - Slide 2
Schrijfwijzer - Slide 3
Schrijfwijzer - Slide 4
Schrijfwijzer - Slide 5
Schrijfwijzer - Slide 6
Schrijfwijzer - Slide 7
Schrijfwijzer - Slide 8
Schrijfwijzer - Slide 9
Schrijfwijzer - Slide 10
Schrijfwijzer - Slide 11
Schrijfwijzer - Slide 12
Schrijfwijzer - Slide 13
Schrijfwijzer - Slide 14
Schrijfwijzer - Slide 15

Schrijfwijzer

Inclusief digitale oefeningen en zoekfunctie

Jan Renkema
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789461056962
€ 45,95
Uitverkocht
Beschrijving

De taal verandert, en de Schrijfwijzer verandert mee. Daarom is nu een volledig herziene editie verschenen van het handboek voor iedereen die wel eens schrijft, van e-mails en rapporten tot complete boeken.

In 1979 verscheen de Schrijfwijzer voor het eerst. Het boek werd direct een bestseller en is dat gebleven. Er zijn maar liefst 450.000 exemplaren verkocht. Eindelijk een handboek dat antwoord geeft op vragen waarmee iedereen worstelt, omdat gewone taalboeken het laten afweten. Het Nederlands is immers meer dan een verzameling grammaticaregels. Hoe schrijf ik zó dat de lezer niet afhaakt? Wat is de functie van de puntkomma? Hoe schrijf ik overzichtelijke zinnen? En natuurlijk ook 1001 taalkwesties, zoals hen-hun, e-mailetiquette, de tussen-n, enzovoort. Helder, eenvoudig en ondubbelzinnig: dit boek geldt tot de dag van vandaag als het kompas voor schrijvend Nederland en Vlaanderen.

Inhoud

In deze vijfde editie krijgen de nieuwste taalkwesties een plaats, zijn de voorbeelden gemoderniseerd, is er nadrukkelijk ruimte voor het digitale schrijfproces en is er meer aandacht voor stijlverschillen. Alles is gevat in een handzaam boekwerk met toegang tot een gloednieuwe website, met veel extra onderdelen: een videokennismaking, de taalvragentop 33, het verwarwoordenboek (bloot-naakt, plaats-plek, vleien-vlijen, enzovoort), tekstanalyses en 101 stijloefeningen met uitgebreide toelichting op de antwoorden.

 

Inclusief toegang tot www.schrijfwijzer.nl en www.schrijfwijzeroefeningen.nl.

Niveau

De Schrijfwijzer is bedoeld voor iedereen die wel eens schrijft in het Nederlands, met name voor moedertaalsprekers of vergevorderde anderstaligen. 

Doelgroep

De Schrijfwijzer is er voor iedereen die wel eens schrijft, van e-mails tot complete boeken. Het boek geeft toegang tot een bijbehorende website waarop het boek integraal doorzoekbaar is, dus ook voor de schrijver van blogs of de schrijver onderweg is de Schrijfwijzer nu toegankelijk en onmisbaar! De site bevat ook honderden oefeningen, stijlanalyses, een misspellingstop 300+, een verwarwoordenboek en een overzicht van de meest gestelde taalvragen.

Auteurs

Jan Renkema

Productdetails
Isbn: 9789461056962
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 25.3 x 15.9 x 2.9 cm
Gewicht: 825 gram
Pagina's: 590

Reviews 'Schrijfwijzer'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent