Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Kom verder!
Kom verder!
Examenboek Kennis van de Nederlandse Maatschappij
€ 46,95
Productoverzicht
Kom verder!
Kom verder! - Slide 2
Kom verder! - Slide 3
Kom verder! - Slide 4
Kom verder! - Slide 5
Kom verder! - Slide 6
Kom verder! - Slide 7
Kom verder! - Slide 8
Kom verder! - Slide 9
Kom verder! - Slide 10
Kom verder! - Slide 11
Kom verder! - Slide 12
Kom verder! - Slide 13
Kom verder! - Slide 14

Kom verder!

Examenboek Kennis van de Nederlandse Maatschappij

Ad Bakker
Uitgave: boekUitgave: website Niveau: a1-a2
Isbn: 9789085069935
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Dit is de herziene editie van het eerste complete KNM-examenboek Kom verder!. De nieuwe versie is nog compacter, helderder en doeltreffender dan de eerste editie.

 

De domeinen die ten grondslag liggen aan de KNM-eindtermen zijn in dit boek verwerkt in alledaagse situaties, herkenbaar voor zowel oud- als nieuwkomers. Centraal staan de belevenissen van Monica, een 35-jarige Braziliaanse die in Nederland woont. 

 

KNM is een verplicht vak voor iedereen die in aanmerking wil komen voor een permanente verblijfsvergunning. Met Kom verder! haalt de inburgeraar vast zijn inburgeringsexamen!

 

Let op: Online producten zijn niet langer compatibel met Internet Explorer 10. Bovendien werkt het programma niet op tablets en smartphones. Met dit product heb je 1 jaar toegang tot de online dienst met het lesmateriaal.

Inhoud

Kom verder! bestaat uit 16 lessen. Elk domein, waaronder werk, onderwijs en opvoeding, geschiedenis, instanties, komt aan bod in twee lessen. Er zijn diverse typen teksten: dialogen, formulieren, poststukken en verschillende typen vragen om de stof beter te kennen. De teksten nodigen uit tot discussie. De code in het boek geeft toegang tot de bijbehorende website, waarop onder andere alle teksten te beluisteren zijn. Via deze website zijn woordenlijsten beschikbaar.

 

Dit boek geeft gratis toegang tot de KNM Examentraining. Dit is een online programma dat helpt bij de voorbereiding op het KNM-examen. Alle domeinen zijn in eenvoudige taal beschreven. Er zijn in totaal 300 geïllustreerde vragen met antwoorden en feedback en er is een oefenexamen. Met dit product heb je 1 jaar toegang tot de online omgeving met het lesmateriaal.

Niveau

Kom verder! is geschikt voor zowel midden- als hoogopgeleide cursisten. Het beginniveau is A1 en het eindniveau is A2: het niveau dat iemand moet hebben voor het inburgeringsexamen in Nederland.  

 

De methode is zeer geschikt voor zelfstudie: de antwoorden op de vragen staan achter in het boek en op de bijbehorende cd zijn de gesprekken in het boek ook te beluisteren. Woordenlijsten in het Engels, Turks, Arabisch, en het Chinees kunnen gratis als PDF gedownload worden op de bijbehorende website. Achter in het boek is er een verklarende woordenlijst opgenomen waarin moeilijke woorden worden uitgelegd. 

Doelgroep

Kom verder! is bedoeld voor cursisten die zich voorbereiden op het KNM-onderdeel van het inburgeringsexamen in Nederland. De methode is geschikt voor zowel midden- als hoogopgeleide cursisten.

Auteurs

Ad Bakker
Ad Bakker (Gouda 1955) behoorde tot de eerste lichting van de Mammoetwet toen hij in 1974 zijn atheneumdiploma behaalde. Het jaar daarop deed hij eindexamen Middelbare Tuinbouwschool en begon zijn loopbaan als bloemen- en groenteteeltleraar in het lager tuinbouwonderwijs waarvoor hij de akte LV haalde. Daarnaast studeerde hij in deeltijd MO-A en MO-B Nederlands.

 

In 1982 vertrok hij naar Curaçao om te werken als landbouw praktijkleraar. In 1987 maakte hij de overstap naar Aruba als leraar Nederlands in het havo en vwo onderwijs. In 1988 begon hij aan de toen kersverse studie Arubaans recht aan de rechtenfaculteit die met de Status Aparte werd opgericht. In 1994 studeerde hij af en ging terug naar Nederland. Hij werd schaatsinstructeur en NT2-docent in Amsterdam.

 

Via een aanvullend programma van de Nijmeegse universiteit studeerde hij in 1996 af in het Nederlandse recht. Vanwege deze achtergrond vatte hij een bijzondere belangstelling op voor Maatschappij Oriëntatie. Voor het ROC van Amsterdam ontwikkelde hij een versneld inburgeringsprogramma voor Surinaamse immigranten. Hieruit ontstonden de methodenNederland in zicht en Kom verder!

 

Sinds 2005 richt hij zich volledig op schrijven. Behalve KNM materiaal heeft hij ook de alfabetiseringsmethode AAP gemaakt en de vereenvoudigde versie van De canon van Amsterdam.Voor Naar Nederland schreef hij het alfabetiseringsgedeelte. Sinds 2007 beheert hij de weblog KNM examen. Wekelijks is daarop van zijn hand en column te lezen. Van 2005 tot 2012 was hij begeleider van Kantlijn, de Amsterdamse schrijfclub voor daklozen.

Productdetails
Isbn: 9789085069935
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 29.7 x 21.0 x 1.1 cm
Gewicht: 439 gram
Pagina's: 128
Docentexemplaar aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis of tegen een gereduceerd tarief een docentexemplaar van deze uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'Kom verder!'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent