Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Wegens onderhoud zullen Boom NT2 en NT2school enkele minuten niet beschikbaar zijn op woensdag 24 april om 21.00. Onze excuses voor het ongemak.
×
Terug naar dossier Handige informatie

Handige informatie

Een school kiezen

Of jouw kind nu voor het eerst naar de basisschool gaat of naar de middelbare school: een school kiezen kan een hele opgave zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Op de website van de Nederlandse overheid vind je meer informatie over het kiezen van een basisschool of een middelbare school.

 

De kosten van onderwijs

Ouders betalen in Nederland geen lesgeld aan de basisschool of middelbare school van hun kinderen. Wel wordt er soms een bijdrage aan ouders gevraagd, voor bijvoorbeeld een schoolreisje. Een vervolgopleiding, na de middelbare school, kost wel geld. Jouw kind kan daarvoor studiefinanciering krijgen van de Nederlandse overheid. Lees meer over studiefinanciering op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

 

Taalcursussen voor kinderen

Kinderen die nog niet in Nederland wonen of extra Nederlandse les willen kunnen een (online) cursus Nederlands volgen. Dutch for Children is bijvoorbeeld een organisatie die taalcursussen via Skype aanbiedt en zich voornamelijk richt op kinderen van expats.

Vragen?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Neem dan contact op met onze afdeling klantenservice via nt2@boomamsterdam.nl. We helpen je graag verder!