Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier

NT2-lesmateriaal voor anderstalige kinderen en tieners

Welkom bij Boom NT2! Wat leuk dat we je hebben gesproken op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Op de beurs waren veel leerkrachten op zoek naar NT2-materiaal voor de anderstalige kinderen in hun klas; van lesmethodes, tot woordenschatpakketten en uitgaven om te oefenen met deelvaardigheden zoals luisteren en spreken. Bekijk op deze pagina welke tips we voor je hebben.

Nederlands voor anderstalige basisschoolleerlingen

Met De taaltrap gaan kinderen vanaf acht jaar aan de slag met woorden en zinnen die nauw aansluiten bij de schooltaal. Dit is de sleutel voor een goede aansluiting in de klas en op de lesstof. Als ze dit onder de knie hebben komt de rest vanzelf.

 

Hotel Hallo is een rijk geïllustreerd en speels woordenschatpakket vol spannende verhalen en vrolijke liedjes waar kinderen veel plezier aan beleven. Nieuwe woorden leren en je leren uitdrukken in een nieuwe taal was nog nooit zo leuk!

Zelfstandig en digitaal Nederlands leren met DigLin+ Junior

Ben je op zoek naar NT2-lesmateriaal waar leerlingen zelfstandig mee aan de slag kunnen? Dan is DigLin+ Junior dé online methode waar je naar zoekt! Kinderen vanaf 8 jaar leren met DigLin+ Junior alfabetiseren en Nederlands lezen, schrijven, luisteren en spreken: van klank-tekenkoppeling tot teksten op B1/2F niveau.

 

De methode is uniek dankzij de didactische opbouw, directe feedback en de leuke spelletjes, teksten, audio en beelden. Je kunt het werkboek DigLin+ Junior inzetten als aanvulling op de digitale methode.

 

Let op: DigLin+ Junior is onderdeel van DigLin+. Je kunt het werkboek DigLin+ Junior niet onafhankelijk van het online programma gebruiken. 

 

NT2-lesmateriaal voor ISK en middelbare school

Voor tieners van 12 tot 18 jaar hebben we de digitale methode Disk, of de papieren methode Plein 16. Met Luister en Spreek oefenen ze met het correct uitspreken van de Nederlandse taal. Vanaf 16 jaar is LINK ook geschikt om Nederlands te leren.

 

DISK is een taakgerichte online methode om Nederlands te leren voor ISK-leerlingen. De methode is volledig af te stemmen op het leerdoel, waardoor je er gemakkelijk mee kunt differentiëren. De methode heeft ook vertalingen, woordenboeken en een uitspraak- en grammaticamodule. En dat alles in thema’s op A1, A2 en B1.

 

PLEIN 16 is een woordenschatpakket voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Woordenschatverwerving en mondelinge communicatie (spreken en luisteren) staan centraal in de leuke verhalen, liedjes, taalriedels, uitspraakoefeningen en spelletjes.

 

Wil je je leerlingen laten oefenen met luisteren en spreken, maar heb je geen tijd om ze allemaal direct feedback te geven? Laat ze dan zelfstandig aan de slag gaan met 

Luister en spreek!

 

Luister en spreek biedt een groot aantal alledaagse dialogen waarmee uitgebreid geoefend wordt: luisteren, lezen, vertalen, nazeggen en dan oefenen. De computer laat zien of hij je goed heeft verstaan. Alle oefeningen kunnen worden gebruikt als individuele spreekoefeningen en als oefeningen in de les. Luister en spreek heeft woordondersteuning in 7 talen: Engels, Duits, Pools, Arabisch, Chinees, Turks en Oekraïens.

 

Vanaf 16 jaar kunnen tieners aan de slag met LINK. Deze innovatieve methode biedt alles wat je nodig hebt voor doelgericht NT2-onderwijs in één digitaal programma. Het platform is ontworpen op basis van recente wetenschappelijke inzichten én wensen uit de lespraktijk. 

NT2-lesmateriaal voor zaakvakken, rekenen en wiskunde op de ISK

Naast het leren van Nederlands moeten anderstalige tieners ook meedraaien in het normale curriculum. Ter ondersteuning hiervan hebben we KIK mens en maatschappij, WISK en RISK ontwikkeld. 

 

KIK mens en maatschappij is een combinatie van geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde. ISK-leerlingen leren achtergrondkennis en ook woordenschat om bij deze vakken goed te kunnen meekomen.

 

De methode WISK bereidt anderstalige leerlingen voor op de 'wiskundetaal'. De methode behandelt de wiskundige basisprincipes in combinatie met het talige aspect van het vak.

 

RISK is een online rekenplatform. Leerlingen kunnen eindeloos oefenen met alle onderdelen binnen het rekenen: tellen, optellen en aftrekken, tafels en breuken. RISK biedt daarnaast talloze rekenspelletjes en sommen met tijd, geld en procenten. Ook is er aandacht voor de elementaire wiskunde.

Lezen en schrijven met de Ster in-reeks

Ster in Schrijven en Ster in Lezen zijn ontwikkeld voor jongeren die de Nederlandse taal leren, en die tegelijk in het Nederlands leren lezen en schrijven. Het kan gaan om jongeren die in het land van herkomst geen of heel weinig onderwijs hebben gevolgd of om jongeren die in hun moedertaal wel kunnen lezen en schrijven, maar die een ander schrift beheersen dan het Latijnse schrift, bijvoorbeeld het Arabisch of Tigrinya.

 

Ster in Schrijven bevat functionele oefeningen voor beginnende schrijvers op drie verschillende niveaus, Alfa A, Alfa B en Alfa C. Ze leren hier op een leuke manier mee schrijven en er komen verschillende vormen aan bod, zoals een appje, e-mail of een gedicht.

 

Ster in Lezen is speciaal ontwikkeld voor anderstalige jongeren die pas net beginnen met lezen in het Nederlands. Op drie verschillende niveaus, Alfa AAlfa B en Alfa C, kunnen zij taalvaardig worden op een leuke manier.

Oefenen met grammatica en woordenschat

Ter ondersteuning van een taalmethode kan er nog extra oefenmateriaal ingezet worden om te oefenen met het Nederlands. 

 

In Geregeld spreken worden de basisregels van de Nederlandse taal uitgelegd en ingeoefend door middel van doelgerichte spreekoefeningen.

 

Woord en beeld is een handig beeldwoordenboek waarin je woorden aanleert in een context of in een ‘familie’. Ook zijn alle woorden zijn geïllustreerd. Op deze manier woorden leren zorgt ervoor dat de leerling het veel beter onthoudt.

 

Met Klare taal krijg je de Nederlandse grammatica onder de knie! Alle aspecten, vanaf de absolute basis, komen aan bod.

 

 

Extra leesmateriaal voor jeugd

Met de boeken Smartlappen, Beren op de weg, Water bij de melk en Verhalen vertellers kun je extra oefenen met lezen en luisteren in de klas, extra leuk voor de jeugd door de herkenbare verhalen en liedjes of audiofragmenten.