Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Boom LVS: een geschikt leerlingvolgsysteem voor nieuwkomers

Boom LVS: een geschikt leerlingvolgsysteem voor nieuwkomers

Wil je volgen waar nieuwkomers staan? Met de Boom LVS-toetsen doe je dat kindvriendelijk, flexibel én betrouwbaar. Hoe zit dat precies?

Ieder moment betrouwbaar toetsen. Ook met veel in- en uitstroom

Als nieuwkomerschool werk je waarschijnlijk met 10 of 13 weken tussen elke toetsperiode. De toetsen van Boom zijn continu genormeerd: er is voor iedere onderwijsmaand een aparte normering. Hierdoor heb je altijd een betrouwbare en actuele score. En ben je flexibel in het moment van afname. Dus ook perfect om een 0-meting uitvoeren en de startsituatie in kaart te brengen, juist wanneer je veel in- en uitstroom hebt.

 

Toets wat je wilt meten

Onze visie is: hou de toetsdruk laag met kindvriendelijke toetsen. We helpen je graag om iedere leerling op zijn of haar niveau te bedienen. Daarom rapporteren we op DLE en zijn er twee versies per toets beschikbaar. Ook fijn is de korte afnameduur: alle toetsen zijn binnen één lesuur af te nemen. Wel zo prettig als je meerdere keren per jaar toetst.

 

Bovendien zijn onze toetsen ontwikkeld met het idee ‘toets wat je wilt meten’. De toets Rekenen-Wiskunde is weinig talig en de teksten bij Begrijpend Lezen zijn kort en bondig. Zo geef je iedere leerling de kans te laten zien wat hij kan.

Keuze tussen papier en digitaal

Met de keuze tussen papier en digitaal (inclusief voorleesfunctie), of een combinatie van beide, kies je zelf wat er past bij jouw school en leerlingen. De duidelijke verdiepende analyses geven je na de toets een goed beeld welke (sub)categorieën van een vaardigheid een leerling al beheerst en welke nog niet. Zo formuleer je heel makkelijk concrete leerdoelen.

 

Abonnement voor frequent gebruik en veel in- en uitstroom


Goed om te weten: Boom biedt AZC-, nieuwkomers-, taalscholen en -klassen een abonnement dat past bij frequent gebruik én dat rekening houdt met regelmatige in- en uitstroom van leerlingen. Zo blijven de kosten beheersbaar en te overzien.

 

Unieke samenwerking met SchoolKr8


Bovendien is het Boom LVS als enige direct gekoppeld met Schoolkr8! Dankzij de automatische koppeling zie je de toetsresultaten óók in SchoolKr8 en koppel je die meteen aan de leerlijnen van het LOWAN.


Meer weten? Ga naar www.boomlvs.nl