Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Wat is NT2 Op maat?

Wat is NT2 Op maat?

In dit artikel lees je alles over de opzet van de methode en de achterliggende gedachte. De webinars van auteurs Maud Beersmans en Sandra Duenk geven informatie over de herziene versie van de Opmaat en Wind mee. 

Doelgroep

De leerlijn NT2 Op maat is speciaal ontwikkeld voor midden- en theoretisch geschoolden die zich willen voorbereiden op het Staatsexamen NT2, programma I of II. Het toewerken naar de Staatsexamens is dan ook het uitgangspunt geweest bij het maken van de reeks. Vanwege het grote succes is er nu ook NT2 Op maat voor praktisch geschoolden als voorbereiding op het inburgeringsexamen.

'Heel duidelijk!'

Opbouw en didactiek

NT2 Op maat kenmerkt zich door haar heldere opbouw. De cursist wordt in kleine, eenvoudige stappen door de leerstof geleid. Ieder boek is opgebouwd in thema's die allemaal een gelijke indeling hebben naar vaardigheden. Naast de oefening van verschillende vaardigheden is er ook op regelmatige basis aandacht voor grammatica en woordenschat. Woorden en grammaticaregels worden (ongemerkt) ingeslepen. De methode is gericht op klassikaal onderwijs, maar is ook goed zelfstandig te gebruiken. 

 

Meer lezen over de opbouw en didactiek van NT2 Op maatKlik hier  

 

Differentiatie

NT2 Op maat biedt een schat aan oefeningen die zowel klassikaal als zelfstandig kunnen worden gemaakt, afhankelijk van de studievaardigheid van de cursist. Cursisten die meer begeleiding nodig hebben, kunnen worden geholpen op het moment dat andere cursisten zelfstandig aan het werk gaan. Op deze manier biedt NT2 Op maat volop mogelijkheden tot differentiatie.

 

 

In de onderstaande video geeft Maud Beersmans uitleg over werken met de herziene versie van de Opmaat, een NT2-methode voor praktisch- en theoretisch geschoolde anderstaligen.

Aanbod

Klik hier voor meer informatie over het aanbod van NT2 Op maat voor praktisch- en theoretisch geschoolden.