Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Aanpassingen van thema Verliefd zijn en Ruzie

Aanpassingen van thema Verliefd zijn en Ruzie

In DISK zijn twee thema's wat meer op de schop genomen dan de andere thema's. Lees hier wat de aanpassingen per thema zijn.

Aanpassingen thema 6 Verliefd zijn

 

Thema 6 Verliefd zijn heet nu Ik vind je lief! en wijkt sterk af van het oude thema, omdat de inhoud is verbreed van alleen verliefdheid naar liefde in het algemeen. Dit is er nog meer veranderd: 

 

De start

Het thema begint met een nieuwe taak; een taak waarin de leerlingen iets doen met een beroemd liefdesverhaal; Romeo en Julia. Bij dit verhaal is een opdrachtenreeks gemaakt, zodat leerlingen op een veilige manier ideeën over liefde en verliefdheid kunnen uitwisselen. Het gaat immers niet over hun eigen leven en gevoelens, maar over die van anderen. Als leerlingen dingen kwijt willen dan kan dat, maar dat hoeft niet.  

 

De bronnen

De luisterbron is inhoudelijk fiks bijgesteld en de leesbron is helemaal nieuw.  

 

De taken

 

De volgorde en de inhoud van de taken is veranderd. Ter illustratie: in taak 2 interviewen de leerlingen elkaar: "Van wie houd je heel veel?". Dat sluit aan bij de nieuwe leesbronnen, waarin een paar mensen hierover vertellen. Bij de taak is er uimte om allerlei mensen te noemen waar je van houdt, zoals ouders, broers/zussen, vrienden, maar ook bijvoorbeeld een huisdier. Het hoeft dus niet per se over een romantische liefde te gaan.

 

Vormgeving

De huidige foto's en animaties pasten niet meer bij het bredere thema liefde en zijn daarom aangepast.   

 

 

Aanpassingen thema 8 Ruzie

Van een aantal scholen hoorden we dat thema 8 Ruzie niet een goede sfeer in de klas bevorderde. Om dat te voorkomen is de toon van het thema helemaal veranderd. Het thema is veiliger geworden. Bovendien zijn bij de docentinstructies instructies toegevoegd om te stimuleren dat het thema de juiste invalshoek houdt.