Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Alfaschrift en Verder met Alfaschrift

Alfaschrift en Verder met Alfaschrift

Alfaschrift  is een cursus schriftbeheersing die zich richt op het leren schrijven van de letters van het Latijnse schrift. De cursisten leren stap voor stap schrijven met een blokschrift.  In het vervolg Verder met Alfaschrift  wordt gewerkt aan een vloeiend en goed leesbaar blokschrift.

Extra materiaal Alfaschrift

Alfaschrift  en Verder met Alfaschrift bieden extra online materiaal voor cursisten en docenten zoals, handleidingen, werkbladen en oefeningen. 

Lees meer

In Alfaschrift  hebben de cursisten kennis gemaakt met het Latijnse alfabet en ze hebben geleerd om de kleine letters te herkennen en te schrijven. In Verder met Alfaschrift  wordt gewerkt aan een vloeiend en goed leesbaar blokschrift. 

‘Een goede schriftbeheersing is dé basis voor het verdere alfabetiseringsproces.’

Alfaschrift

Alfaschrift  is speciaal ontwikkeld voor volwassenen die nooit hebben leren schrijven en is geschikt voor zowel analfabeten als anders-gealfabetiseerden.

 

Deze cursus schriftbeheersing richt zich op het leren schrijven van de letters van het Latijnse schrift op B/C niveau. De cursisten leren stap voor stap schrijven aan de hand van een speciaal voor dit doeleinde ontworpen blokschrift. In 20 lessen bestuderen en oefenen ze de vormen en schrijfrichting van alle letters en ontwikkelen zo een lopend handschrift dat gemakkelijk te schrijven en goed leesbaar is. Een goede schriftbeheersing werkt als uitstekende basis voor het verdere alfabetiseringsproces omdat het goed kunnen schrijven van de letters zorgt voor een betere herkenning van die verschillende letters.

 

Bekijk hier een inkijkexemplaar van Alfaschrift>

 

Alfaschrift  kan worden opgevolgd door Verder met Alfaschrift.

 

Verder met Alfaschrift

In Alfaschrift  hebben de cursisten kennis gemaakt met het Latijnse alfabet en ze hebben geleerd om de kleine letters te herkennen en schrijven. In Verder met Alfaschrift  wordt gewerkt aan een vloeiend en goed leesbaar blokschrift. De cursisten leren werken met een iets kleiner lettertype dan in Alfaschrift, ze herhalen de kleine letters en leren de cijfers en hoofdletters te schrijven. Verder wordt er aan de schrijfbeweging gewerkt door te oefenen met het schrijven van hoeken en diagonale lijnen.

 

Verder met Alfaschrift  behandelt in zeventien hoofdstukken het Latijnse alfabet en cijfers. Ieder hoofdstuk richt zich op een specifiek klankenpaar, waarbij ook het belangrijke verschil tussen grote en kleine letters benadrukt wordt. Op de laatste pagina van iedere les krijgt de cursist een functionele oefening, die er voornamelijk op is gericht persoonlijke gegevens te leren invullen.

 

Bekijk hier een inkijkexemplaar van Verder met Alfaschrift>

Alfaschrift-producten aanschaffen?