Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Webinar nieuwkomers in het primair onderwijs

Webinar nieuwkomers in het primair onderwijs

De kans is groot dat er ook in jouw klas of op jouw school recent een of meerdere anderstalige leerlingen zijn ingestroomd. Soms kan het best even zoeken zijn hoe je deze kinderen goed op weg kunt helpen en mee laat komen in de reguliere les. Daarom organiseren wij het webinar Nieuwkomers in het primair onderwijs.   

Tijdens dit webinar geven we je volop inspiratie hoe je met deze groep kinderen aan de slag kunt gaan. De sprekers zijn inhoudsdeskundigen en auteurs en zullen tijdens het webinar praktische tips en handig les- en toetsmateriaal aanreiken. Daarnaast zullen we ook in gesprek gaan met enkele leerkrachten die graag hun ervaringen met jullie delen.

 

Bekijk het programma hieronder en meld je gratis aan met onderstaand formulier. Wij zien je heel graag de 15e juni aanstaande!

 

PROGRAMMA

15.00 – 15.05u:

Welkomstwoord
 
15.05 - 15.30u:
Nieuwkomers zelfstandig aan de slag met taalverwerving van alfa tot A2
Ineke van de Craats, co-auteur van DigLin+ neemt je samen met leerkrachten mee hoe je met DigLin+ junior kinderen (8-13 jaar) een natuurlijke, snelle start geeft. Zelfs als ze het Latijnse alfabet nog niet kennen.

 

DigLin+ is een binnen Nederland en Vlaanderen populaire NT2-methode alfabetisering en taalverwerving door het bijzondere didactische karakter en het groots resultaat.
 
15.30-15.55u:
Plezier beleven aan Nederlands leren, zo raken kinderen gemotiveerd
Kim Koelewijn, auteur van Hotel Hallo en Nog Meer Hotel Hallo (en Plein 16) laat zien hoe je Hotel Hallo inzet binnen verschillende onderwijssituaties en hoe je leerlingen met liedjes, spelletjes en meer motiveert om Nederlands te leren. 
 
Hotel Hallo is een woordenschatpakket om anderstalige kinderen op een plezierige manier met het Nederlands in contact te brengen. Aan de hand van afwisselend materiaal zoals liedjes en dialogen komen ongeveer duizend frequente woorden aan bod en ook de belangrijkste taalhandelingen (zoals 'jezelf voorstellen', 'vragen hoe het met iemand gaat' of 'zeggen dat je iets leuk vindt') krijgen aandacht.
 
15.55- 16.20u:
NT2-leerlingen toetsen?
Onze toetsadviseur Heleen de Koning neemt je kort mee door het Boom LVS, een leerlingvolgsysteem waar al vele scholen met nieuwkomers gebruik van maken. Wat maakt het Boom LVS zo geschikt voor ook de groep nieuwkomers? Heleen gaat in gesprek met een leerkracht en gebruiker van het Boom LVS.

De korte Boom LVS volgtoetsen stellen je in staat om snel in kaart te krijgen waar je leerlingen staan. Weinig talig bij rekenen, kort en bondig bij begrijpend lezen en spelling. De unieke continu normering, met voor iedere onderwijsmaand een aparte normering stelt je in staat om flexibel en meermaals te toetsen. De heldere rapporten en analyses geven je de informatie die nodig is om je leerlingen verder te helpen. 
 
16.20-16.45u:
Hoeveel woordjes ken je? Zeg het met een kleur! 
KleurenSchat is het nieuwe observatie-instrument waarmee op speelse wijze een inschatting wordt gemaakt van de receptieve woordenschat van kinderen in groep 1 t/m 4. Aan de hand van audio-instructies kleurt het kind digitale kleurplaten in. Deze methode is wetenschappelijk onderbouwd en zeker ook geschikt voor NT2-leerlingen!

16.45-17u:

Afsluiting

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie: online, via Zoom
Toegang: na inschrijving ontvang je een dag van te voren de link naar het webinar
Datum: 15 juni 2022
Tijdstip: 15.00 – 17.00 uur

Kosten: gratis