Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Programma docentenmiddag 2020
Terug naar overzicht

Dit zijn de sprekers

Het is bijna tijd voor onze Boom NT2 Docentenmiddag. Op deze pagina vindt u meer informatie over de sprekers en hun lezing. 

Lezing 1 | Özcan 'Eus' Akyol (dagvoorzitter)

Özcan Akyol spreekt zoals hij schrijft. Recht voor zijn raap en spaart niemand. Na zijn succesroman Eus heeft   hij zich razendsnel uit het hokje 'allochtone schrijver'  ontworsteld. Özcan is een schrijver die overal een mening over heeft. Tijdens de docentenmiddag is hij onze dagvoorzitter en verzorgt hij een lezing. 
Lezing | 13.45 - 14.15 uur

 

De schrijver is naast schrijver ook opiniemaker. Hij is met enige regelmaat op televisie om zijn mening te geven over de actualiteit, bijvoorbeeld in programma's als De Wereld Draait Door en Pauw. Voor 2020 schrijft hij het Boekenweekessay, dat bij de Boekenweek hoort.

 

Lezing 2 | Jan Deutekom

Nobody is born with the brain they need for a particular subject. Everyone has to develop the neural pathways they need. (Jo Boaler)
Vanuit deze uitspraak wil Jan in deze lezing graag kijken naar de autonomie van de leerder, strategieën van leerders, het belang van feedback voor de leerder en impliciet leren. Maar ook naar het samen met docenten leren en uitbouwen van DigLin+.
Lezing | 14.15 - 15.00 uur

 

 

Over Jan Deutekom

Gefascineerd door onderwijs en op zoek naar situaties en omstandigheden waarin leren ontstaat. Deze zoektocht resulteerde in 2008 in een boekje FC-Sprint2

Grenzeloos leren. Sindsdien ben ik bezig om situaties en omstandigheden te creëren en bronnen te bouwen om dat leren te faciliteren. Ik leid nu een leerbedrijf waarin met MBO studenten deze bronnen worden ontworpen en gebouwd. Dat resulteerde o.a. in een leeromgeving voor taalverwerving - DigLin+.

Lezing 3 | Dietha Koster
 

Kent u het spreekwoord: hoe meer vreemde vogels, hoe mooier de volière? Kort gesteld spreekt dit gezegde waardering uit voor diversiteit. Voor de NT2-context is er naar dit thema nog weinig onderzoek gedaan. In deze lezing deelt Dietha graag enkele inzichten uit onderzoek uitgevoerd in Münster naar diversiteit in NT2-tekstboeken. Tevens deelt ze onderzoek naar hoe NT2-docenten omgaan met gender in hun lessen, waaruit enkele praktische aanbevelingen voortvloeien.
Lezing | 16.25 - 17.10 uur

 

Over Dietha Koster
Dietha Koster (1990) is taalwetenschapster en docent met hart voor NT2-onderwijs. Met haar toegepaste onderzoek wil ze bijdragen aan kennis over het leren en doceren van talen en culturen. Ze wil hierdoor eveneens praktische inzichten en materialen leveren voor de lespraktijk.

Praktische informatie

Datum: woensdag 22 januari 2020
Tijd: 13.00 - 18.00 uur
Locatie: OBA, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdok

Toegang: VOL!

Het programma

13.00 - 13.30 uur    Inloop en Auteurscafé
         
13.45 - 13.50 uur    Welkomstwoord       
 
13.50 - 14.15 uur    Lezing 1 | Özcan (Eus) Akyol (tevens dagvoorzitter) 

14.15 - 15.00 uur    Lezing 2 | Jan Deutekom | Learnings van het ontwikkelen en uitbouwen van DigLin+

15.00 - 15.30 uur    PAUZE en Auteurscafé    

15.35 - 16.20 uur    Lezing 3 | Dietha Koster | Diversiteit onderzoeken in NT2-tekstboeken

16.25 - 17.10 uur    Paneldiscussie | nieuwe Wet inburgering met o.a. Monique Deenik (directeur TopTaal), Ilias Mahtab (publicist en sr. adviseur sociaal domein), Elwine Halewijn (ITTA) en Annemarie Nuwenhoud (VU-NT2).


17.10 - 17.15 uur    Afsluiting         
            
17.15 - 18.00 uur    Borrel en Auteurscafé     

Annuleringsvoorwaarden

Dit evenement is gratis, maar niet zonder kosten. Wanneer u besluit toch niet te komen, horen wij dit graag uiterlijk maandag 13 januari 2020. Het is mogelijk om een collega in uw plaats te laten deelnemen, indien u ons hierover informeert. Zonder afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om €25,- onkosten in rekening te brengen. Mail naar nt2@bua.nl o.v.v. afmelding docentenmiddag 2020.